NOVAKA JE POGODILA OVA VEST: Đoković odmah reagovao

Novosti online

05. 08. 2023. u 16:50

NOVAK Đoković se vraća tenisu posle godišnjeg odmora, ali prati pomno i druge sportove koje voli. Fudbal je jedan od njih, a u njemu je došlo i do završetka jedne čudesne karijere, pa i ne čudi što je Nole reagovao.

НОВАКА ЈЕ ПОГОДИЛА ОВА ВЕСТ: Ђоковић одмах реаговао

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, jedan od najboljih svetskih golmana 21. veka Đanluiđi Bufon objavio je kraj profesionalne karijere. 

Bufon (45) je na zvaničnim nalozima na društvenim mrežama objavom potvrdio da više neće stajati među stativama na profesionalnom nivou.

"To je sve ljudi! Dali ste mi sve. Dao sam vam sve. Učinili smo to zajedno", napisao je on. 

Uprkos činjenici da je imao bogatu ponudu iz Saudijske Arabije, Bufon je odlučio da okonča karijeru.

- Veliki Điđi! Fenomen! - poručio je Nole uz snimke nekih od Bufonovih sjajnih intervencija.

Đoković pozdravlja Bufona koji odlazi u penziju / Foto: Printskrin Instagram/djokernole

Za prvi tim Parme "Điđi" Bufon debitovao je sa 17 godina i igrao za klub sa stadiona Enio Tardini šest sezona.

U prvom mandatu branio je na 220 utakmica i učestvovao u osvajanju tri trofeja, Kupu Italije, Superkupu Italije i Kupu UEFA. Onda je 2001. prešao u Juventus, u kom je bio punih 17 godina. Ostao je i kad je klub kažnjen selidbom u Seriju B, a odatle je otišao u PSŽ, odakle se vratio u "staru damu".


Ukupno je u dva mandata u Torinu branio na 685 utakmica i osvojio 10 titula prvaka Italije, pet puta Kup i šest puta Superkup Italije, ali nije imao sreću da osvoji Ligu šampiona, iako je sa Juventusom igrao tri finala.
Sa reprezentacijom Italije je postao svetski šampion 2006. godine na Mondijalu u Nemačkoj kad je u velikom finalu posle boljeg izvođenja penala savladana Francuska. U dresu "azura" branio je 176 puta.
Sa Pari sen Žermenom je osvojio šampionat Francuske 2019. godine, a poslednje dve sezone branio je za Parmu u Seriji B.

Novak Đoković - naredni turnir, raspored, kada igra...

Podsetimo, posle odmora nakon borbe za trofej Vimbldona, što mu je bilo treće grend slem finale u 2023. godini - Đoković će najpre igrati na mastersu u Sinisinatiju, koji počinje 13. avgusta (posle čega od 28. sledi poslednji grend slem u sezoni, Ju-Es open).

Ali, ne samo da će Novak nastupiti u singlu, već se prijavio da u Sinsinatiju igra i u nadmetanju parova - u tandemu s njim biće kolega iz reprezentacije Srbije, Nikola Ćaćić. Đoković je, inače, u pojedinačnoj konkurenciji turnir u Sinsinatiju osvojio u dva navrata, 2018. i 2020, ali posle te druge titule tamo više nije igrao.

Ako vam se tenis sviđa, ono što u njemu radi Novak Đoković, a i ako pratite "beli sport" i zbog drugih u njemu, pratite ga na sportskim stranicama portala "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja