"SUKOB" NA POMOLU: Endi Mari se ne slaže sa trenerom Novaka Đokovića - "Možemo da raspravljamo o tome..."

Novosti online

06. 08. 2023. u 12:43

U mesecima za nama vodi se debata u svetu tenisa - da li je vreme za novu generaciju "belog sporta"

СУКОБ НА ПОМОЛУ: Енди Мари се не слаже са тренером Новака Ђоковића - Можемо да расправљамо о томе...

FOTO: AP

Bila je jednom davno "velika četvorka", svetskog tenisa. Od nje je ostao samo Novak Đoković. Rodžer Federer se povukao, Rafael Nadal muku muči sa povredama, a Endi Mari igra sa veštačkim kukom i trenutno je 44. igrač planete. 

Zbog toga se sve više govori o mlađim igračima koji zauzimaju mesta u vrhu, predvodnik svakako jeste Karlos Alakaras, a da je počela "nova era" mišljenja je i Endi Mari.

Britanac se u intervjuu za britanski "Tajms" osvrnuo na tu temu sledećim rečima.

- Možemo da raspravljamo o početku nove ere u svetu tenisa nakon pobede Karlosa Alkaraza na Vimbldonu. Ali, Đoković je osvojio dva od poslednja tri grend slema i bio je nekoliko poena udaljen od osvajanja trećeg. Alkaras igra sa puno slobode, to je briljantno za gledanje. To postaje sve teže kako starite jer imate dosta ožiljaka od teških poraza - rekao je Mari.

Ipak, njegovo mišljenje ne deli nekadašnji as i sada trener Novaka Đokovića, Goran Ivanišević. Mnogo se govori o "smeni generacije", pa je hrvatski stručnjak izneo svoje mišljenje rekavši da su te teme "glupe".

Prema njegovom mišljenju, smena generacija traje već neko vreme, a brojni mladi igrači već su dokazali svoj potencijal, uključujući i pomenutog Alkarasa, Sinera i Medvedeva.

BONUS VIDEO: Aleks Koreča za Novosti o "velikoj trojci": Ono što su uradili ravno je čudu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori