ĐOKOVIĆ JE KAO VAMPIR: On se hrani snagom svojih protivnika

Milica Ostojić - Specijalno za Novosti RIM

22. 08. 2023. u 11:45

Jedan izazov ti produžava život, posebno kada je to jedan novi koji je u obliku Karlosa Alkaraza, a ti, Novak Đoković, osećaš se najbolji, uprkos 16 godina razlike, 36 naspram 20, i jedne vetrine krcate slavom.

ЂОКОВИЋ ЈЕ КАО ВАМПИР: Он се храни снагом својих противника

FOTO: Photo joiner

Teško je odabrati epitete i opise veličine pobede Novaka Đokovića, Džokera, Noleta, Srbina, ispisane u italijanskoj štampi - „Đole je večan“, „Đoković je kao vampir, hrani se snagom svojih protivnika“, „i dalje će hteti u Njujorku na Ju-Es openu“...

Već je legenda, stari lav, napunio nedavno 37 i najstariji je pobednik svih vremena u Sinsinatiju. To je meč godine, nešto fantastično, uznošenje jednog imena u titanskom rivalstvu. Alkaraz se morao zadovoljiti svojom bajkom Vimbldona u otetoj osveti starog ranjenog lava zbog toga, u 3 sata i 49 minuta, najdužem ikada finalu u istoriji mastersa od 1990. godine.

Među detaljnim opisima pređenog puta do pobede stoji i opis iz polovine drugog seta kada se činilo da je Nole „grogi“ i stiže do kraljevskog pijedestala u Sinsinatiju. To je čista emocija i nivo stratosferske bitke, Sinsinati je bio izazov koji je izneo epiku između
Alkaraza i Srbina.

Taj monstruozni Đoković je pokazao da je još jači u budućnosti sa tim epskim sportom, tehničkom bitkom, fizičkom i psihiološkom. „Bio je to jedan od najtežih mečeva, emotivno i fizički, koji sam ikada igrao“, kaže Đoković.

Ali oba tenisera su otišla iznad svojih granica dajući život jednoj spektakularnoj tehnici, taktici i intenzitetu iznad nesvakidašnjeg.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OTKRIVEN PAKLENI PLAN OPOZICIJE I STRANIH AGENTURA: ŽELE VUČIĆEVU GLAVU NA BEOGRADSKOM MAJDANU!