TENIS SE SELI U AZIJU: Saudijska Arabija domaćin narednih pet "Next Gen" turnira

Tanjug

24. 08. 2023. u 16:53

GLAVNI grad Saudijske Arabije Rijad biće domaćin narednih pet "Next Gen" finalnih teniskih turnira, saopštio je danas na zvaničnom sajtu Asocijacije teniskih profesionalaca (ATP).

ТЕНИС СЕ СЕЛИ У АЗИЈУ: Саудијска Арабија домаћин наредних пет Неxт Ген турнира

FOTO: Tanjug/AP

Kako je saopšteno na sajtu ATP, ovodišnji finalni turnir najboljih mladih tenisera ove godine biće održan od 28. novembra do 2. decembra u Rijadu. Turnir će se igrati na tvrdoj podlozi, kakva je na Ju-Es openu, a nagradni fond za najboljih osam mladih igrača iznosiće dva miliona dolara. Prethodnih pet završnih turnira za najbolje mlade tenisere održani su u italijanskom gradu Milanu.

U saopštenju koje je izdao ATP dodaje se i da je Saudijska Arabija otkupila prava na organizaciju turnira do kraja 2027. godine.

Predsednik ATP, Andrea Gaudenci, rekao je da je selidba turnira u Saudijsku Arabiju značajan korak unapred.

- ATP Tur je globalni proizvod i istraživanje novih tržišta je ključno za razvoj tenisa. Dolazak "Next Gen finals" turnira je šansa da inspirišemo teniske fanove u regionu koji ima mnogo mlade populacije i jedinstvenu tenisku publiku - rekao je Gaudenzi.

BONUS VIDEO: Novak Đoković "prošetao" pehar Rolan Garosa Parizom

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OGLASIO SE ĐOKOVIĆ! Novak imao važnu poruku za navijače pred turnir u Ženevi (FOTO)