KAKAV ŽREB ZA JU-ES OPEN: Đoković saznao rivale u NJujorku

A. I.

24. 08. 2023. u 18:04 >> 18:12

U četvrtak u poslepodnevnim časovima održan je žreb za Us-Open 2023, a posle dve godine na njemu će nastupiti Novak Đoković.

КАКАВ ЖРЕБ ЗА ЈУ-ЕС ОПЕН: Ђоковић сазнао ривале у Њујорку

Foto: AP

Srpski teniser Novak Đoković biće drugi nosilac, prvi je Karlos Alkaraz, što znači da njihov susret nije moguć pre finala. 

Drugi igrač planete - Đoković će u prvom kolu igrati protiv Aleksandrea Milera.

Ukoliko uspešno pređe prvu prepreku, potom ga čeka bolji iz meča Zapata Miralješ - Etan Kvin, a u trećem kolu mogući rivali su Laslo Đere, Brendon Nakašima ili učesnik iz kvalifikacija. 

Osmina finala može da mu donese mečeve protiv Feliksa Ože-Alijasima i Franciska Serundola. U četvrtfinalu Novak neće imati lak zadatak, pošto rivali mogu da mu budu Stefanos Cicipas, Tejlor Fric…

Polufinale US Opena za Đokovića bi mogao da bude ozbiljan ispit, pošto se tada može sastati sa Holgerom Runeo ili Kasperom Rudom.


Novak će nakon dve godine pauze nastupiti u Njujorku usled korona protokola propustio je turnir 2021. godine i 2022. godine. 

Podsetimo, Novak Đoković je trijufovao u finalu Sinsinatija protiv Alkaraza u fantastičnom duelu koji je bio svojevrsna priprema za Ju-Es open. 

Đoković je dosad triput osvajao poslednji grend slem sezone. Trofej u “Flašing medouzu” podigao je 2011, 2015. i 2018. godine.

Titulu u Njujorku osvojio je prethodne godine Karlos Alkaraz koji brani 2000 bodova, a sa druge strane Srbin ulazi u turnir rasterećeno. 

BONUS VIDEO: NOVAKU JE JOŠ SAMO OVO OSTALO - Sa ovih pet stvari Đoković će biti nedostižan za sve 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UGROZILI NOVAKU ŽIVOT?! Skandal u Rimu, ovo je Đoković doživeo posle udarca flašom u glavu!