TENISKI ŠOK: Sa Ju-Es opena eliminisan četvrti teniser sveta!

Novosti online

28. 08. 2023. u 21:26 >> 22:16

Poslednji teniski grend slem u sezoni, Ju-Es open, počeo je uz pravi teniski prasak.

ТЕНИСКИ ШОК: Са Ју-Ес опена елиминисан четврти тенисер света!

FOTO: Tanjug

Rezultati na grend slem turnirima mogu da budu zaista veoma zanimljivi, ali ne dešava se baš često da već prvog "radnog dana" ispadne jedan od kandidata za titulu.


A upravo se to ovog ponedeljka desilo u Njujorku.


Četvrti sa ATP liste, Danac Holger Rune, eliminisan je u prvom kolu Otvorenog prvenstva Sjedinjenih Američkih Država u tenisu.


Njega je kući poslao 63. teniser sveta, Španac Roberto Karbaljes Baena, koji je Runea pobedio sa 3:1, po setovima 6:3, 4:6, 6:3, 6:2.


Rune je, inače, bio potencijalni protivnik Novaka Đokovića u polufinalu, odnosno, na osnovu žreba, predviđalo se da će ili on, ili njegov "projektovani" suparnik u četvrtfinalu, Kasper Rud, ići "na" Noleta.

A Rud se i sam mučio protiv autsajdera prvog radnog dana na Ju-Es openu: 154. igrača sveta, Amerikanca Emilija Navu, savladao je tek posle četiri seta i dva taj-brejka - 3:1 (7:6(5), 3:6, 6:4, 7:6(5), time je ostvario 200. trijumf u ATP karijeri i naredni rival biće mu pobednik meča Volf - Žang.


Što se Baene tiče, on će, posle prvog trijumfa u životu nad igračem iz Top 10 ATP liste, u drugom kolu igrati protiv pobednika meča Alsan Karacev - Jirži Lehancka.


A tragičar ove priče, Holger Rune, 20-godišnjak kome se predviđa izuzetna karijera, dosad je odigrao tri grend slem četvrtfinala. Ipak, na Ju-Es openu nije dogurao dalje od treće runde. Ovoga puta - ni dalje od prve.

Kada igra Novak Đoković?

Podsetimo, Novak Đoković zbog zdravstvenih protokola u Sjedinjenim Američkim Državama koji su bili na snazi tokom pandemije nije mogao da uđe u tu zemlju kao nevakcinisan protiv SARS-CoV-2 tipa koronavirusa, pa je propustio prethodno izdanje njujorškog grend slema.

U njegovom odsustvu, Karlos Alkaraz je "preuzeo" šampionsku titulu od Danila Medvedeva (koji je u finalu 2021. pobedio Đokovića; Španac je 2022. savladao Kaspera Ruda), ali sada je Nole ponovo tu i više je nego voljan da podigne pehar.

Novak Đoković i 85. s ATP liste, Francuz Aleksandr Miler, igraju svoj meč u noći između ponedeljka i utorka po našem srednjoevropskom vremenu, tačnije od 2.15.

Taj meč, i sve vezano za Ju-Es open - pratite uživo uz sportske stranice portala "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOK: Fudbaler Srbije se oprostio od reprezentacije