ĐOKOVIĆ POKAZAO ZUBE, ALI I DUŠU! Novak šampionskim korakom do trećeg kola Ju-Es opena

A. I.

30. 08. 2023. u 22:01 >> 20:36

NOVAK Đoković slavio je u drugom kolu Ju-es open protiv Bernabeua Zapate Miraljesa 3:0 u setovima, i tako se plasirao u treću rundu gde ga čeka duel sa Laslom Đereom.

ЂОКОВИЋ ПОКАЗАО ЗУБЕ, АЛИ И ДУШУ! Новак шампионским кораком до трећег кола Ју-Ес опена

Tanjug/AP

Lošije nego što je iko mogao da očekuje Đoković je otvorio meč. Rivalu je odmah na startu dao dve brejk prilike, koje Španac nije iskoristio. U četvrtom gemu imao je dve i najbolji teniser svih vremena, uspeo je da iskoristi drugu, a potom i potvrdi osvojeni brejk.

Pored rivala, Novak Đoković je imao naspram sebe i veliku vrućinu i vlažnost vazduha, te mu je do na momente otežavalo da razvije igru i diktira ritam, ipak, kvalitet je bio na njegovoj strani, sačuvao je brejk i poveo 1:0 u setovima.

Nesvakidašnja situacija viđena je u trećem gemu drugog seta. Na 15:15, Naime, Novak Đoković je u trećem gemu drugog seta čuo kako sudija Oreli Turte proglšava da je Srbin napravio brejk, a njegov suparnik je istog časa krenuo ka klupi. Međutim, Nole je uzviknuo da to nije u redu.

Vrlo dobro je Đoković "brojao" poene, shvativši da pred kiks Španca nije bilo 15:40, kao što je Francuskinja upisala u zvanični protokol meča, već je bilo 15:30, te poen koji je Srbin osvojio - nije bio za osvajanje gema.

Dobio je u petom gemu novu priliku za brejk, tačnije tri. Dve je vratio Španac, ne i treću, nakon toga nije bilo povratka za Zapatu Miraljesa - 2:0 u setovima.

Osetio je na početku trećeg seta priliku da može da napadne Bernabeu Zapata Miraljes. U prvom i trećem gemu napravio je po dve brejk prilike ali ipak uspeva da ih neutrališe Srbin. U četvrtom gemu kažnjava njegove promašaje, pravi brejk koji potom potvrđuje za 4:1.

Đoković - Miraljes,  6:4, 6:1- 5:1

5:1 - Potom napravio i novi, sjajna igra, ritern na nivou, nema rešenja rival.

4:1 - Potvrdio je Novak brejk

3:1 -  Šteta, mogao je Novak do tri gem lopte. Međutim, pogrešio je u jednom udarcu i poslao lopticu u mrežu. Srbin ipak dolazi do brejk prilike.

2:1 .  Ponovo je dve brejk prilike imao Španac. Mučio je Novaka servis, ali je sve ostalo sjajno radilo, te je i u drugom servis gemu spasao dve brejk prilike.

1:1 - Izjednačuj Španac, nije Srbinu dao mnogo prilika da ga ugrozi.

1:0 - Bio je Novak u nezgodnoj situaciji, pretio je rival, pokušaao da napravi brejk, ali preživeo je Srbin.

PROČITAJTE JOŠ: ŠOK NA JU-ES OPENU: Eliminisan kandidat za titulu, Đokoviću se otvara put!

Tanjug/AP

DRUGI SET 6:1

6:1 - Sjajno, Đoković je na set od trećeg kola.

5:1 - Serviraće Španac da ostane u setu. Napao je Novaka, ali je on bez većih problema uspeo da potvrdi brejk.

4:1 - I dalje se Đoković muči zbog vremenskih uslova, Promenio je između gemova i majicu, ali  je ipak nastavio sa dobrom igrom. U petom je imao tri vezane brejk lopte. Vratio je dve Španac. Treću je dobio izgradivši sjajan poen Novak.

PROČITAJTE JOŠ: ĐOKOVIĆ ODBIO DA OVAKO OSVOJI GEM! Sudija morala da reaguje kada se Novak usprotivio na Ju-Es openu

3:1 - U odličnom ritmu Srbin nastvlja, bez mnogo neizvesnosti potvrdio je brejk.

Tanjug/ap

Tekst potpisa

2:1 - Silna motivacija Zapate Miraljesa, izlaskom na mrežu došao je do 30:0, a potom malo ambiciozno smečovao je  sa osnovne linije i poslao lopticu iza osnovne. Au, kakav je ritern poslao Novak, to je bilo dovoljno da stvori prostor za grešku rivala, delovalo je da će doći do dve brejk prilike, međutim uočio je Srbin grešku  sudije, i zatražio da uradi korekciju, i ispravi rezultat. U nastavku se pokazalo da sreća prati hrabre i dobre, te je nakon izjednačenja ipak došao do brejka Novak.

1:1 - Sada tri gem lopte upisuje Novak, međutim, vraća Španac prvu. Isledio je poen koji je trajao oko minut, a dugu razmenu Đoković dobija sjajnim izlaskom na mrežu.

0:1 - Ima razloga za nezadovoljstvo Novak, loše je smečovao u jednom poenu Španac, Srbin mu je dozvolio da upiše prvi gem u drugom setu.

Screenshot / Eurosport

PRVI SET 6:4

6:4 - Tri vezane set lopte imao je Novak Đoković, koristi prvu.

5:4 - Iako je diktirao tempo Srbin, odupreo se Španac, dobio je gem, serviraće Novak za prvi set.

5:3 -  Uprkos teškim uslovima za igru dobio je Đoković gem, Španac će sada servirati za ostanak u setu.

Muči se na startu duela dosta Novak Đoković. Između gemova često se hladio ledom. Takođe, često pravi pauze kako bi obrisao znoj sa lica, što mu dosta otežava igru.

Screenshot / Eurosport

4:3 . Velika borba u sedmom gemu. Nakon tri izjednačenja dobio ga je Španac.

4:2 -  Nulom je Novak potvrdio brejk. Rivalu nije dao priliku da kako treba uputi povratni udarac nakon sjajnih servisa.

3:2 - Uradio je u jednom poenu Miraljes sve što je mogao, protiv bilo koga drugog dobio bi bez problema poen, ali je Novak uspevao da vrati neverovatne lopte, i dođe do poena lobom, a kasnije i dve brejk prilike. Četiri forhend vinera do sada imao je Španac, koji je prvu brejk priliku spasao, a drugu nakon velike borbe nije mogao, brejk Novak.

2:2 - Usledio je odgovor Đokovića koji rivala tera na greške, te dolazi do gema sa "nulom"

1:2  - Pritiska sada Đoković rivala, napravio je Španac grešku pri 30:15, a nakon duge razmene Srbin mu poklanja gem loptu. Usledilo je novo izjednačenje iz koga je Španac izašao kao pobednik.

Tanjug/AP

1:1 - Dve forhend neiznuđene greške Đokovića, nervoznije je od rivala ušao u duel, a potom  je loše izašao na mrežu Srbin - dve brejk lopte za rivala. Prvu je Novak uspeo da spasi.Soasai he Bivaj u drugu, a potom vezao još tri poena i sačuvao je gem.

PROČITAJTE JOŠ: STIGLI SU I ONI: Evo ko je bio u Noletovoj loži na meču Ju-Es opena 2023 Đoković - Zapata Miraljes (FOTO)

0:1 - Počeo je meč. Bernabe Zapata Miraljs prvi na servisu. Odlično je Španac ušao u duel. Bez mnogo muka došao je do 40:0, a ovo je ujedno prvi meč koji igra protiv igrača iz top 10 na betonu.

-  U toku je zagrevanje pred sam početak duela.

UOČI MEČA

Ubedljivo je Novak Đoković u prvom kolu poslao Aleksandra Milera kući, a to mu je pored plasmana u drugo kolo donelo i prvu poziciju na ATP listi (kad se ovaj grend slem završi).

Nakon dve godine pauze vratio se Nole u Ameriku, gde je već osvojio Sinsinati, u epskom meču protiv Karlosa Alkaraza, a trenutno je u pohodu na istorijsku 24. grend slem u karijeri.

Protivnik u drugom kolu je Španac, trenutno 74. igrač na ATP listi.

Duel Đokovića i Zapate Miraljesa postavljen je kao drugi na terenu "Artur Eš" i ne bi trebalo da počne pre 19.30 časova.

NOVAK ĐOKOVIĆ O PROTIVNIKU

– Specijalista za šljaku. Godinama svi ti momci igraju i na tvrdoj podlozi veoma dobro. Respektujem sve. Trudiću se da odigram najbolji meč kako bi prošao dalje – podvukao je Novak Đoković.

ZAPAPATA MIRALjES O PROTIVNIKU

- Mislim da moram da ostanem smiren. Nemam šta da izgubim kada igram protiv Novaka, naravno. Pokušaću da ostanem fokusiran na meč i da iskoristim svoje šanse ukoliko se ukažu. Ne osećam se nervozno. Ovo je za mene samo još jedan meč, još jedan susret u teniskoj karijeri i to je svakako najbitnije - rekao je Zapata Miraljes.

BONUS VIDEO: Aleks Koreča za Novosti o "velikoj trojci": Ono što su uradili ravno je čudu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)