DŽON MEKINRO EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Smešno je što Đoković nije smeo u Ameriku toliko dugo

Александар Илић
Aleksandar Ilić

04. 09. 2023. u 19:50

Novak Đoković igra četvrtfinale Ju-Es opena protiv Tejlora Frica, a dan pred duel u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" teniski ekspert "Eurosporta" Džon Mekinro govorio je o završnici turnira na Flešing Medousu.

ЏОН МЕКИНРО ЕКСКЛУЗИВНО ЗА НОВОСТИ: Смешно је што Ђоковић није смео у Америку толико дуго

Eurosport

Nakon dugo vremena u drugoj nedelji Ju-Es opena veliki je broj američkih takmičara, Ben Šelton, Fransis Tiafo, Tejlor Fric, odnosno Koko Gof, Medison Kis u  ženskoj konkurenciji... Pokušaće da nakon dve decenije "zadrže" grend slem trofej u Sjedinjenim Američkim Državama.

- Imamo problem već 20 godina, Amerikanac nije osvojio "mejdžors" (jedan od četiri grend slema). Trojica su u Novakovom delu žreba. Tejlor Fric nikada nije prošao četvrtfinale. Igra meč života protiv Đokovića. Francis Tijafo je sjajno igrao prošle godine. Ben Šelton je napravio najveće iznenađenje. Važno je za američki tenis da krenemo da pravimo dobre rezultate. Iz istog razloga možemo da vidimo srpske igrače koji nadmašuju očekivanja. Njih inspiriše Novak. Igračima je potrebno da ih neko gura, motiviše... Igrači su to počeli da shvataju, ali još nisu tu, počeo je Mekinro razgovor za "Novosti". 

Nakon dve godine pauze Novak Đoković se vratio u Ameriku. Osvojio je masters u Sinsinatiju, a u odličnoj formi igra i u Njujorku, gde ga očekuje četvrtfinalni duel. 

 - Video sam ga u Sinsinatiju. Radili smo intervju. Lepo je što se vratio u Sjedinjene Američke Države. Mislim da je smešno što mu toliko dugo nije bilo dozvoljeno da uđe u zemlju. O dočeku kod navijača... To morate da pitate njega. Mislim da je odlično prihvaćen. Sada igra protiv Amerikanca. To će se promeniti. Nismo pobedili 20 godina, Fric će imati veliku podršku. Ljudi uvek poštuju Novaka, nadam se da će nastaviti. 

Eurosport

Novak Đoković će se u narednoj rundi sastati protiv pomenutog domaćeg tenisera. Srbin će i igrati protiv sjajnog rivala, ali i protiv publike. Međutim, svih sedam susreta sa Tejlorom Fricom je dosad dobio, te je psihološka prednost na njegovoj strani. 

- Definitivno. Novak igra neverovatno. Bolji je atleta, iskusniji je, ništa što Tejlor može da uradi ne može da učini kvalitetnije od Novaka. Možda prvi servis... Ali, čeka ga svakako težak posao. Jedino čemu može da se nada je da Novak ne bude u elementu. Ne zna se još uvek raspored mnogo toga zavisiće od toga u kom terminu se meč bude igrao. Malo je verovatno da će staviti dvojicu domaćih igrača da igraju u dnevnom terminu. Velike su vrućine, to može da bude problem. Ukoliko igraju preko dana, to bi moglo da škodi Novaku. 

Era velike trojke je završena, pred nama su nove generacije, a za "Novosti", Mekinro je otkrio koga vidi kao naslednike Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera. 

- Očigledno, Karlos Alkaraz je prvi, on je ubedljivo najbolji dvadesetogodišnjak koga sam video. Verujem, Janik Siner. Holger Rune je napravio korak unazad, ali mislim da može se podigne. Ben Šelton može da se umeša u tu trku ukoliko nastavi da napreduje. Oni su najočigledniji izbori, kada govorimo o mladim teniserima. 

Za američkog stručnjaka u muškoj konkurenciji finalisti su jasni - Đoković i Alkaraz, a što se ženske tiče, tu su stvari dosta otvorenije... 

- Pred sam turnir rekao sam Novak i Karlos... Malo sam zabrinut zbog Novaka zato što je igrao pet setova. Ne zna se kada igra sutra, nepredvidivo je. Ne volim da menjam svoje mišljenje nakon prve nedelje, ali... Mogao bi u finalu  da se nađe Janik Siner, protiv nekoga drugog. Jednog od Amerikanaca... Vreme je jako sparno, verujem da nas zbog toga očekuju iznenađenja na terenu. Što se žena tiče. Imamo Amerikanke. Pegula igra. Sabalenka, teško mi je da predvidim. Očekivao sam da će pobednica meča Iga Švjontek - Koko Gof osvojiti, sada, okej, Sabalenki dajem prednost, ali svako može da pobedi, poručio je Mekinro. 

Sva dešavanja na Ju-Es openu možete da pratite na portalu "Novosti.rs", a mečeve uživo možete gledati na kanalima Eurosporta. 

BONUS VIDEO: NOVAKU JE JOŠ SAMO OVO OSTALO - Sa ovih pet stvari Đoković će biti nedostižan za sve 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije