"UMREĆE TENISER OVDE, VIDEĆETE!" Danil Medvedev i Andrej Rubljov odigrali burno četvrtfinale Ju-Es opena, konkurenata za titulu je sve manje

Novosti online

06. 09. 2023. u 22:48

DANIL Medvedev nastavlja da ređa pobede na Ju-Es openu. I da "grmi".

УМРЕЋЕ ТЕНИСЕР ОВДЕ, ВИДЕЋЕТЕ! Данил Медведев и Андреј Рубљов одиграли бурно четвртфинале Ју-Ес опена, конкурената за титулу је све мање

FOTO: Tanjug/AP

Ruski derbi u kome je igrao protiv kuma, Andreja Rubljova, Medvedev je rešio u svoju korist.

Ali, konačnih 3-0, po setovima 6:3, 6:3, 6:4 ne otkriva baš kako se do tog ishoda došlo.

Rubljov, osmi nosilac, protiv trećeg favorita njujoršnjkog grend slema je vodio i u prvoj i u drugoj deonici. No, ni 3:0 u uvodnom setu, ni 3:1 u drugom, nije mu bilo dovoljno.

A i kako da bude, kada se Medvedev na momente pretvarao u teniskog čarobnjaka i pogađao ono što retko ko može:

Međutim, kada je Rubljov dobio maratonski treći gem trećeg seta, i to na suparnikov servis, mnogi su pomislili "možda počinje preokret". Ali.. 

Počeo je samo burniji deo meča.

Na brejk, Danil Medvedev je uzvratio brejkom. A onda dozvolio sebi da opet "izgubi servis".

Bio je u zaostatku do 3:4, a onda silovito krenuo po trijumf i ostvario ga (spasavši i jednu brejk šansu Rubljova, a iskoristivši petu meč brejk/meč loptu u izuzetno dramatičnom poslednjem gemu četvrtfinalu).

Imajući u vidu da je meč odigran u vrlo, vrlo toplim uslovima (u šest popodne bilo je 33 stepena u hladovini, a na betonu sigurno preko 40), treći nosilac je u jednom trenutku prišao kameri i rekao:

- Jedan teniser će (ovde, u ovim uslovima) da umre i onda će videti (da je nenormalno da se igra u ovakvim okolnostima).

Medvedev će u polufinalu igrati protiv pobednika duela Karlos Alkaraz - Aleksander Zverev (koji vodi sa 3:2 protiv Španca u međusobnim okršajima).

Drugi polufinalni par čine Novak Đoković i Amerikanac Ben Šelton, najprijatnije iznenađenje turnira, inače 47. na ATP listi.

Sve vezano za Ju-Es open pratite i dalje uživo uz sportske stranice portala "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

 

BONUS VIDEO: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

8, 11 ili 12 dana avionom na AFRIČKOM MEDITERANU već od 380 €. Otkrijte!