ĐOKOVIĆ DOBIO PROTIVNIKA U FINALU JU-ES OPENA: Iznenađenje u NJujorku, ništa od očekivanog meča za trofej

Novosti online

09. 09. 2023. u 08:07

SVI ljubitelji tenisa sa nestprljenjem su čekali novi duel Novak Đoković - Karlos Alkaraz. Očekivalo se da će se on desiti na Ju-Es openu, ali drugačije planove imao je Danil Medvedev koji je zakazao finale njujorškog grend slema sa srpskim asom pobedivši Španca sa 7:6(3), 6:1, 3:6, 6:3.

ЂОКОВИЋ ДОБИО ПРОТИВНИКА У ФИНАЛУ ЈУ-ЕС ОПЕНА: Изненађење у Њујорку, ништа од очекиваног меча за трофеј

Tanjug/AP

Nole je svoj posao u polufinalu uradio maestrealno savladavši Bena Šeltona. Rus je sa druge strane mimo svih očekivanja uspeo da iznenadi Španca i zakaže 15. okršaj sa od ponedeljka prvim igračem sveta.

Biće to repriza finala 2021. godine kada je Moskovljanin trijumfovao i tako sprečio Đokovića da osvoji kalendarski slem, dok je Danilu to bila prva i do sada jedina grend slem titula.

Što se meča Medvedev - Alkaraz tiče, Rus je zasluženo došao do pobede. Prvi set bio je izjednačen. Momak iz Mursije imao je dve brejk lopte u petom gemu koje nije iskoristio. Do kraja su obojica tenisera bili sigurni na servisu, pa se otišlo taj-brejk. Tu je treći reket sveta odigrao odlično i došao do prednosti.

Alkaraz je totalno pao posle gubitka seta i u drugom segmentu meča bio je počišćen, osvojio je samo jedan gem i pretilo je da to bude lagana pobeda Medvedeva.

FOTO: Tanjug/AP

Ipak, proradio je šampionski nerv u mladom Špancu, podigao je nivo igre u trećem setu, napravio brejk u četvrtom gemu koji je ispostavio se bio dovoljan da smanji rezultat.

Imao je i u ranoj fazi trećeg seta tri brejk prilike, ali propustio ih je. Kaznio je to Danil i oduzeo mu servis i načinio veliki korak ka pobedi. Došao je Medvedev u situaciju da servira za meč u devetom gemu, unervozio se, sučio se sa novim brejk loptama. No, uspeo je nekako da nađe rešenje da se opet izvuče iz teške situacije i iskoristi četvrtu meč loptu za ogroman trijumf.

Podsetimo, veliko finale Ju-Es opena na programu je u nedelju od 22 sata. Đoković je do sada tri puta pobedio na ovom turniru, a poslednji put je to bilo 2018. godine.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana