ALKARAZ BLIŽI PRVOM MESTU: Đoković do kraja godine igra tri turnira, Karlos zakazao pet

Đ. S.

21. 09. 2023. u 22:43

SKORO perfektna godina je iza Novaka Đokovića. Osvojio je tri od četiri grend slema, igrao sva četiri finala i još je sa Dejvis kup selekcijom Srbije ostvario plasman na završni turnir. Sve u svemu, berićetna 2023.

АЛКАРАЗ БЛИЖИ ПРВОМ МЕСТУ: Ђоковић до краја године игра три турнира, Карлос заказао пет

Foto: AP

Do kraja godine, Novak će igrati na tri turnira - mastersu u Parizu (od 30. oktobra do 5. novembra), zatim završni masters u Torinu (od 12. do 19. novembra) i onda kao šlag na tortu sledi "fajnal ejt" Dejvis kupa u Malagi (od 21. do 26. novembra) gde će Srbija u četvrtfinalu igrati protiv Velike Britanije.

Sa 24. grend slem titule u džepu, Đoković će ovu godinu završiti kao rekorder u tom segmentu. Ostalo mu je da odbrani prvo mesto i osvoji još jednu titulu na završnom mastersu kako bi i tu uvećao rekordni saldo. Mada, jasan je bio Novak kada je poručio da će mu Dejvis kup titula biti prioritet.

Kada je u pitanju prvo mesto, to će teško sačuvati do kraja godine, naročito ako Karlos Alkaraz bude uspešan na svim turnirima koje je zakazao. Đoković u ovom trenutku ima 3.260 bodova prednosti u odnosu na Španca, ali brani čak 2.850.

Od trenutnog broja poena, već može da se oduzme 750 budući da će toliko Novak izgubiti kada mu se oduzmu titule iz Astane i Tel Aviva. U "Bersiju" je lane izgubio od Holgera Runea, pa je tu na talonu 600 bodova za odbranu, ili još 400 potencijalnih za osvajanje ukoliko naš as stigne do krune u Parizu.

U Torinu je takođe pred Novakom pozamašna svota za odbranu - čak 1.500 bodova osvojenih lane. Đoković je na prošlom izdanju turnira na severu Italije stigao do titule bez poraza i tako upisao na konto maksimalan broj bodova.

Alkaraz sa druge strane, u rasporedu ima Peking, Šangaj, Bazel, Pariz i Torino. Čak i da ne osvaja titule, dalek plasman garantuje mu prestizanje Đokovića u jednom trenutku budući da se radi o turnirima iz kategorije 500 i 1000.

Kladionice zarađuju milione...

U RAZGOVORU za jutjub-kanal igračke organizacije PTPA Novak je ukazao na sve veći problem koji prave kladionice u teniskom svetu.

- Kladionice zarađuju stotine miliona dolara, možda i milijarde od tenisa. Dakle, tu je ogromna vrednost. A onda mnoge zainteresovane strane u teniskom eko-sistemu takođe imaju koristi od toga kroz taj dogovor o podacima. Ali igrači dobijaju kraći kraj štapa, bukvalno mrvice ili ništa - rekao je Đoković.

BONUS VIDEO: Sjajna atmosfera na dočeku košarkaša i Novaka Đokovića

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U UJEDINJENIM NACIJAMA: Pogledajte šta je učinio predstavnik Izraela (VIDEO)