ŠTA ĆE REĆI ONI ŠTO SU GA DEPORTOVALI? Novak Đoković će u Australiji doživeti ono što nijedan Srbin nije

Novosti online

28. 09. 2023. u 21:30

DIREKTOR Australijan opena, Kreg Tajli govorio je o jednoj zanimljivoj inicijativi - koja će sigurno obradovati navijače Novaka Đokovića.

ШТА ЋЕ РЕЋИ ОНИ ШТО СУ ГА ДЕПОРТОВАЛИ? Новак Ђоковић ће у Аустралији доживети оно што ниједан Србин није

Foto: Profimedia/AP

Novak Đoković je čak 10 puta osvojio titulu u Melburnu, te sigurno spada u legende ovog turnira.

Zato ne iznenađuje što se sve češće govori da bi najbolji teniser svih vremena mogao da dobije teren sa svojim imenom.

- Vi ste drugi čovek koji me je to danas pitao. Odluka i imenovanje stadiona nisu moja ili odluka Tenis Australije. Dosta ljudi to ne razume. Za razliku od Vimbldona, Rolan Garosa i US Opena, koji poseduju sve što se nalazi u njihovim kompleksima, naše zgrade poseduje Vlada Viktorije i mi ih iznajmljujemo. Ne posedujemo ih i oni investiraju u njih, kazao je Tajli za podkast "Rok en Rol Tenis".

FOTO: Tanjug/AP

Oni, iz teniske federacije, žele da učine nešto po tom pitanju.

- Negde u septembru ili decembru se mi useljavamo, odrađujemo sve što se samog događaja tiče i negde do sredine februara se ponovo iselimo. Onda se tu održavaju koncerti i ostale manifestacije. Tada ni ne vidite stadione i terene. Želimo da imamo nešto naše, jer bi u tom slučaju imali prostora za više teniskih aktivnosti tokom godine, naveo je Tajli, a onda i prokomentarisao i eventualni momenat u kojem bi se desilo da Đoković ima stadion koji je dobio ime po njemu.

- Da, vlasti rade dobar posao kako bi se infrastruktura sinhronizovala, to je veličanstveno. Davanje imena areni bi bila kombinacija koja bi mogla da se dogodi. Svakako bih bio za to da se takva čast ukaže Novaku na neki način, za neverovatna dostignuća u Australiji, zaključio je Tajli.

Sve ovo dolazi dve godine nakon što je Novak Đoković u Australiji doživeo pravi teror. Prvo mu nije bio dozvoljen ulazak u Australiju, a onda je nakon nekoliko dana torture deportovan pred Australijan open.

VONUS VIDEO: MEKINRO ZA NOVOSTI: Smešno je što Novaku nije bilo dozvoljeno da igra u Americi

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)