NEVEROVATAN TENISKI OKRŠAJ: Amerikanci priredili spektakl od skoro tri sata

Novosti online

12. 10. 2023. u 16:29

AMERIČKI teniser Sebastijan Korda igraće u polufinalu mastersa u Šangaju, pošto je pobedio zemljaka Bena Šeltona sa 6:7(10), 6:2, 7:6(6).

НЕВЕРОВАТАН ТЕНИСКИ ОКРШАЈ: Американци приредили спектакл од скоро три сата

Foto: EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

Neverovatan meč odigrali su 20. i 26. igrač sveta, publici su priredili skoro tri sata  uzbudljivog tenisa, na kraju se radovao momak iz Bradentona.

Što se prvog seta tiče vođena je velika borba. Šelton je u 11. gemu napravio brejk i došao u situaciju da svojim servisom reši uvodni deo susreta. Ipak, podbacio je što je rival iskoristio i vratio izgubljeno. U taj-brejku je odigrano čak 22 poena, a 21-godišnjak iz Atlante je iskorio petu set loptu.

On je drugi segment meč počeo veoma loše. Nesvojstveno njemu izgbuio je tri vezana servis gema. Protivnik je taj poklon iskoristio i došao do izjednačenja.

Odlučujući deo duela počeo je brejkom Korde koji je tu prednost čuvao do osmog gema kada je rival napravio brejk i vratio se u duel. Otišlo se potom u taj-brejk u kojem je viđena prava ludnica.

Sebastijan je ekspresno stigao do 6:1 i činilo se da će bez problema doći do pobede, ali propustio je pet meč lopti. Ipak, ostao je miran, uzeo poen na servis rivala, a potom iskoristio šestu meč loptu vrednu polufinala.

On će se u toj fazi tunira iz serije 1000 sastati sa Poljakom Hubertom Hurkačom koji je bio bolji od Mađara Fabijana Marošana.

U preostala dva četvrtifnala okršaja igraće Grigor Dimitrov - Nikolas Đari, odnosno Igo Umber - Andrej Rubljov.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu