IVANIŠEVIĆ OTVORIO DUŠU: "Na terenu su me gledali kao divljaka, a Đokoviću sam uvek ja kriv za sve!"

Novosti online

14. 10. 2023. u 19:11

Novak Đoković ume prilično da "grmi" tokom teniskih mečeva, uglavnom to učini gledajući ka svom stručnom štabu, pa i ne čudi što je njegov trener Goran Ivanišević upravo i o tome pričao u Zagrebu.

ИВАНИШЕВИЋ ОТВОРИО ДУШУ: На терену су ме гледали као дивљака, а Ђоковићу сам увек ја крив за све!

Foto arhiva VN

"Novosti" vam prenose kako je o tome hrvatsku javnost obavestila "Slobodna Dalmacija":


"Kako u poslovnom svetu, tako i u sportu moraš da znaš da se nosiš sa stresom. Složili su se oko toga Goran Ivanišević, Ivica Tucak i Damjan Rudež na petoj konferenciji Preduzetnički stav. Zbog panela 'Zemlja sporta' na kojem su učestvovali, vrsni poznavaoci sportskih terena širom sveta prvi su put kročili na pozornicu Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.

Novaka Đokovića kojem je Ivanišević sada trener, upoznao je kada je Đoković imao 14,5 godina. Tvrdi kako je odmah osetio kako ima 'ono nešto'. Danas kada ga trenira, kaže kako mu posao ima dve strane medalje...

- To ima sreću i nesreću. Sreća je što treniram genijalca, najboljeg tenisera svih vremena i jednog od najboljih sportista ikad. Nesreća je što se samo pobede broje. Finale ne valja, kao da nisi ni došao na turnir. Tu je stres. Pet nas je u ekipi, ali uvek sam ja kriv za sve. To tako ide s trenerom - nasmejao se Splićanin pa nastavio:

- Meni je lakše jer dolazimo s ovih prostora. Razumem mnogo stvari koje će da uradi i unapred sam pripremljen na njih. Neke sam i ja radio, no sada kao trener treba da sam smireniji i staloženiji - rekao je bivši hrvatski teniser.

Prokomentisao je i razliku između sebe kao igrača i svoje današnje uloge.

- Ljudi su mene na terenu gledali kao divljaka ili poludivljaka, ali sam izvan terena dosta drugačiji. Dosta sam smiren. Niko nije verovao da ja mogu da postanem dobar trener. Treba znati zakopati ego. Ti više nisi važan. Važan je igrač. Nije lako njega  (Novaka Đokovića) motivisati jer je sve već osvojio, ali imamo načina. Mnogo puta se ne slažemo, ali dobra je stvar da se i 'posvađamo' na terenu. Volim ovaj posao. Ovaj se posao jedino i može raditi ako ga voliš i ako imaš podršku porodice. Ako ne znaš da se nosiš sa stresom koji je uvek prisutan, ne možeš ovaj posao ni da radiš - zaključio je Ivanišević.

A kada Novak Đoković igra?

 Novak Đoković će igrati u sledećim terminima do kraja 2023:

1) na pariskom mastersu (od 30. oktobra do 5. novembra)

2) potom ga od 12. novembra čeka Završni masters, u Torinu,

3) a onda od 21. novembra Dejvis kup završnica u Malagi, gde Srbija želi titulu, a prva prepreka na putu ka "salatari" biće Velika Britanija u četvrtfinalu.

Novak Đoković / Foto: EPA-EFE/Kai Foersterling

Ako vas tenis zanima, i to ne samo ono što Novak Đoković radi - ali svakako, i sve o njemu, pratite ga uz sportske stranice portala "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave