ČAK SU I ŠPANSKI MEDIJI U ČUDU: Novak Đoković bi za ovo dobio doživotnu zabranu, ali njegovim rivalima se gleda kroz prste! (VIDEO)

Novosti online

26. 10. 2023. u 22:01

Novak Đoković je još jednom u centru pažnje, iako trenutno ne igra tenis.

ЧАК СУ И ШПАНСКИ МЕДИЈИ У ЧУДУ: Новак Ђоковић би за ово добио доживотну забрану, али његовим ривалима се гледа кроз прсте! (ВИДЕО)

Screenshot / TennisTV

U vreme dok je Đoković pratio iz lože (i prilično se nervirao) dramatičan večiti derbi u košarci, koji su Partizan i Crvena zvezda odigrali u Evroligi, evropski mediji su se bavili skandalom koji je zadesio "beli sport".

Naime, Rus Danil Medvedev je, iznerviran zbog primljenog poena na meču u Beču protiv Francuza Artura Fila, poslao lopticu u prvi red tribina iza osnovne linije i tom prilikom, iz blizine, pogodio jednu žensku osobu u publici.

To bi prošlo skroz nezapaženo da glas nisu digli Noletovi navijači, sećajući se kako je Srbin, i to sasvim nehotice, pogodio sudiju na Ju-Es openu, pa odmah bio diskvalifikovan.

- Juče je Medvedev pogodio lopticom u lice navijačicu. Pravila kažu da je to automatsko izbacivanje sa turnira, a sudeći po njegovoj reakciji, Medvedev je mislio da će biti isključen. Ali, upamtite, izgleda da se pravila primenjuju samo kada se radi o Novaku Đokoviću. Medvedev čak nije dobio ni javnu opomenu - glasila je originalna objava na nekadšnjem Tviteru, sada društvenoj mreži "Iks" ("X").

Nju je svojim pratiocima ponovio portugalski teniski novinar Žoze Morgado, pitajući se:

- Pitanje za sve koji me čitaju: Da li je Medvedev trebalo da bude isključen juče nakon što je lopticom pogodio gledateljku?

Vest o tome prenela je i španska "Marka", konstatujući:

- "Vruća" debata o "pogotku" Medvedeva: Da li je trebalo da bude diskvalifikovan kao Đoković na Ju-Es openu?

A šta vi mislite, šta je trebalo da se desi sa ruskim asom?

Anketa

Medvedev je u besu pogodio navijačicu u lice. Zbog toga...

Medvedev je, inače, meč dobio sa 6:4, 6:2, a onda i Grigora Dimitrova posle preokreta (3:6, 6:2, 6:4)  i u četvrtfinalu bečkog turnira igra protiv sunarodnika, Karena Hačanova.

A kada Novak Đoković sledeći put igra?

 Novak Đoković će igrati u sledećim terminima do kraja 2023:

1) na pariskom mastersu (od 30. oktobra do 5. novembra, i to u pojedinačnoj i u dubl konkurenciji)

2) potom ga od 12. novembra čeka Završni masters, u Torinu,

3) a onda od 21. novembra Dejvis kup završnica u Malagi, gde Srbija želi titulu, a prva prepreka na putu ka "salatari" biće Velika Britanija u četvrtfinalu.

Novak Đoković / Foto: EPA-EFE/Kai Foersterling

Ako vas tenis zanima, i to ne samo ono što Novak Đoković radi - ali svakako, i sve o njemu, pratite ga uz sportske stranice portala "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave