"NADAL BI PLATIO DA ZAUSTAVI NOVAKA"! Španac otkrio: Rafa bi učinio sve da bude bolji od Đokovića

Novosti online

29. 10. 2023. u 22:00

BIOGRAF Rafaela Nadala, Alehandro Sirisa, govorio je o svom klijentu i trci za najboljeg igrača svih vremena.

НАДАЛ БИ ПЛАТИО ДА ЗАУСТАВИ НОВАКА! Шпанац открио: Рафа би учинио све да буде бољи од Ђоковића

FOTO: AP

Neadavno je španski teniser u jednoj izjavi podigao veliku prašinu kada je rekao da je trka za najboljeg igrača svih vremena (popularno nazvano GOAT trka) Bitnija Novaku Đokoviću, nego njemu.

- Verujem da bi bilo frustrirajuće za Đokovića da to nije postigao i možda je zato on to i postigao, rekao je Nadal nakon što je Đoković u Njujorku osvojio 24. grend slem u karijeri.

Sirisa je bio pomalo iznenađen načinom na koji je Nadal govorio o ovoj temi.

-Bio sam iznenađen. Iznenadio me je ton te izjave. Bilo je to nešto što je jasno nameravao da kaže. Bilo mi je čudno zbog konteksta tog intervjua i činjenice da Nadala nema od januara. Istina je da su tri velika tenisera igrala na svoje karte, vodila svoje borbe, ali to je privuklo moju pažnju, jer Nadal nije igrao. Naravno, Nadal je apsolutno konkurentan. Ne znam da li ima više ambicija od Đokovića, koji je reako da želi da osvoji sve. Ne mislim da će se Nadalov život promeniti ukoliko osvoji 22, 27 ili 30 Grend slemova. Ali, znajući njegovu kompetitivnost, siguran sam da bi voleo da bude najveći šampion i najuspešniji teniser svih vremena. Bio sam iznenađen tonom, načinom na koji je to izgovorio, rekao je Sirisa.

Rafa će se vratiti 2024. godine, kada će probati da pomrsi račune Đokoviću.

- Nema šanse da ga nije briga, jer je takmičar i sportista. Nije mu to krajnji cilj, on to obično negira i ja mu verujem, ali mi se s druge strane čini da je poluistina. Uveren sam da nije zadovoljan Đokovićevim trijumfima, da bi platio da bude na terenu tokom 2023. kako bi to sprečio, ali je odluke za njega donelo njegovo telo, objasnio je Sirisa, koji radi i kao novinar za "El Pais".

Knjiga o životu i karijeri Nadala zove se "Vamos, Rafa".

BONUS VIDEO: Aleks Koreča za Novosti o "velikoj trojci": Ono što su uradili ravno je čudu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 16:44

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu