A KAD SE POJAVIO SRBIN... Novak Đoković najveća zvezda dodele "Zlatne lopte", evo šta je poručio svetu o Srbima (VIDEO)

Novosti online

30. 10. 2023. u 20:30

"Zlatna lopta", nagrada za najboljeg fudbalera sveta koju od 1956. godine dodeljuje magazin "Frans fudbal", dodeljivala se ovog ponedeljka u glavnom gradu Francuske, a na svetkovinu je došao i Novak Đoković, izazvaši pravu euforiju kod okupljenih navijača.

А КАД СЕ ПОЈАВИО СРБИН... Новак Ђоковић највећа звезда доделе Златне лопте, ево шта је поручио свету о Србима (ВИДЕО)

Twitter / Ballon D'Or

Pred pozorištem Šatle u Parizu okupio se veliki broj ljubitelja fudbala, koji su uglavnom sa distance pratili ko to prolazi crvenim tepihom.

Ali, kada se pojavio Nole, nastalo je opšte oduševljenje.

I, pritom, Srbin nije ostao dužan njmlađima.

Za razliku od mnogih fudbalskih zvezdi, Novak je zastao, fotografisao se, ispunivši tako želje najmlađih:

Na trenutak je Đoković zastao da odgovori na pitanja novinara, a prvo se odnosilo na činjenicu da je posmatrao i meč za titulu u ragbiju, a sada je na ovoj dodeli...

- Da, svuda sam, ali malo sam i teniskom terenu, nadam se (osmeh). Lepo je biti u gradu u kome se dešavaju veliki sportski događaji, kao što su finale Svetskog prvenstva u ragbiju i dodela Zlatne lopte. Ni na jednom od toga nisam bio.

Na konstataciju da mnogo voli fudbal, osmehnuo se.

- Svakako, fudbalski sam navijač. Fudbal je najpopularniji sport na svetu, odrastao sam gledajući, igrajući fudbal, meni je otac bio na kratko i profesionalac... Stvarno sam uzbuđen što sam ovde.

Upitan ko će biti srpski dobitnik "Zlatne lotpe", Novak se zamsilio:

- U, dobro pitanje! Imamo mi baš dobre igrače... recimo, naš rekorder, golgeter, Aleksandar Mitrović igra neverovatno, imamo Tadića koji je kapiten naše reprezentacije, a dugo godina i kapiten Ajaksa, tu je i Sergej Milinković Savić... Imamo sjajne igrače, nadam se da će zajedno uraditi nešto veliko na Evropskom i Svetskom prvenstvo, svi ih bodrimo. Uz sjajne fudbalere kao što su Mesi, Haland, Mbape, teško je osvojiti Zlatnu loptu, ne znam da li je to realno, ali... - ostavio je na kraju Nole nadu da bi neki Srbin stvarno mogao jednog dana da ponese ovo priznanje.

BONUS VIDEO: NESVAKIDAŠNjA KOREOGRAFIJA: Ovo su "delije" uradile za meč Zvezda - Jang bojs u Ligi šampiona

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)