VRATIO SE NOVAK! Đoković pobedom započeo masters u Parizu

Novosti online

31. 10. 2023. u 17:31 >> 17:31

Novak Đoković je napravio prilično dugu pauzu, od titule na Ju-Es openu nije igrao takmičarski tenis, a povratak "belom sportu" obeležio je trijumfom.

ВРАТИО СЕ НОВАК! Ђоковић победом започео мастерс у Паризу

Screenshot / TennisTV

Nole je, kao što su vam "Novosti" to ranije i javile, rešio da maksimalno pomogne Srbiji u predstojećoj završnici Dejvis kupa, preuzevši tako na sebe i dodatni teret na ATP turniru u Parizu: pored pojedinačne, prijavio se i za dubl konkurenciju.

U njoj je ovog utorka i nastupio zajedno sa kolegom iz reprezentacije, Miomirom Kecmanovićem, a njih dvojica su zabeležila pobedu.

Istina, publika je željno očeivala dvoboj Srba sa Stanom Vavrinkom i Janikom Sinerom, no taj par je odustao od nadmetanja u "gradu svetlosti", pa su se sa suprotne strane mreže umesto njih našli 34-godišnji Gonzalo Eskobar iz Ekvadorda i dve godine stariji Kazahstanac Aleksandr Nedovjesov. A njih dvojica su prilično brzo osetila silinu dubla iz Srbije.

Screenshot / TennisTV

Od pet uvodnih gemova, čak četiri su, i to prilično furioznom igrom, osvojili naši teniseri, ali su posle 4:1 dozvolili rivalima da se na kratko ponadaju da bi mogli do preokreta.

Eskobar i Nedovjesov su vratili jedan brejk, i to na servise Kecmanovića, no sve što su potom uspeli bilo je da priđu na 4:3. Tada je Đoković sjajnim servisima vratio +2 Srbima, a rivali to nisu uspeli da nadoknade do kraja prve deonice.

U drugoj je takođe rano vođstvo stekao naš dubl, a onda je Kazahstanaci na mreži odlično vraćao polje rivala sve što bi sa osnovne linije poslao Nole. Nervirao se zato srpski as jer nije uspeo da "prelomi" meč pri brejk lopti kod vođstva od 2:0, ali nije se dugo čekalo na Novakovu radost.

Novak Đoković objašnjava Kecmanoviću kako nije uspeo da napravi brejk za 3:0 u 1. kolu pariskog mastersa / Screenshot / TennisTV

Uz vođstvo od 3:1, ponovo se došlo do 40:40 na servise kazahstansko-ekvadorske kombinacije, a tada je maestralan ritern Kecmanovića oduševio Đokovića, koji je vrlo radosno to i proslavio.

Od tog časa više se nije postavljalo pitanje pobednika, Eskobar i Nedovjesov su uspeli da spreče brejk/meč loptu ali ne i da izbegnu poraz - megdan je završen rezultatom 6:4, 6:1. Time su Srbi zakazali meč drugog kola sa trećim nosiocima, Rohanom Bopanom i Metjuom Ebdenom, koji su bili slobodni u uvodnoj rundi.

Što se pojedinačne konkurencije tiče, Novak Đoković u sredu kreće po trofej u Parizu, a dan ranije je saznao i ko će mu biti prvi rival (a, nažalost, neće u pitanju biti srpski derbi, iako je i do toga moglo da dođe).

Novak Đoković - raspored do kraja sezone

Novak Đoković igra u sledećim terminima do kraja 2023. godine:

1) na pariskom mastersu (od 30. oktobra do 5. novembra, i to u pojedinačnoj i u dubl konkurenciji)

2) potom ga od 12. novembra čeka Završni masters, u Torinu,

3) a onda od 21. novembra Dejvis kup završnica u Malagi, gde Srbija želi titulu, a prva prepreka na putu ka "salatari" biće Velika Britanija u četvrtfinalu.

Novak Đoković / Foto: EPA-EFE/Kai Foersterling

Ako vas tenis zanima, i to ne samo ono što Novak Đoković radi - ali svakako, i sve o njemu, pratite ga uz sportske stranice portala "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?