ĐOKOVIĆ PREŽIVEO VELIKU DRAMU: Jači od Grikspora i bezobrazne publike, Srbin u novom četvrt-finalu

A. I.

02. 11. 2023. u 22:22 >> 22:23

SRPSKI teniser Novak Đoković sastao se u osmini-finala sa Talonom Grigsporom. Nije prvi teniser sveta bio u elementu, ali je uspeo da na kvalitet prevaziđe prepreku i plasira se u četvrt-finale trijumfovavši rezultatom 2:1 u setovima.

ЂОКОВИЋ ПРЕЖИВЕО ВЕЛИКУ ДРАМУ: Јачи од Грикспора и безобразне публике, Србин у новом четврт-финалу

FOTO: EPA

Od sjaja do očaja i nazad, tako se može opisati igra najboljeg tenisera planete. Mučio se u prvom setu, znatno bolje igrao je u drugom koji je dobio nakon ubedljivog taj-brejka.

U odlučujućem setu viđena je velika borba, krajem meča ušao je u klinč sa delom publike, a uprkos tome što je Talon Grikspor odigrao tenis života uspeo je da upiše novi trijumf za 11. četvrt-finale mastersa u Parizu.

Odlično, da bolje nije mogao da počne meč Novak Đoković. Već u drugom gemu napravio je brejk. Brzo poveo sa 4:1, a onda je usledio neobjašnjivi pad prvog tenisera sveta.

Grikspor je počeo da pogađa gotovo sve, Novak se dosta mučio na servisu, koliko ga je loše služio najbolje govori to da nije ubacio nijedan as, a rival je vezao pet gemova u nizu za 0:1 u setovima za Holanđanina.

FOTO: EPA

Između setova zatražio je Đoković medicinski tajm-aut, dobio suplemente od fizio terapeuta, te se uz zvižduke domaće publike vratio na teren.  

U drugom gemu drugog seta tri vezane brejk prilike imao je prvi teniser sveta, ali je to bilo sve od njega u datom momentu. Pet vezanih poena ubacio je Grikspor, te sačuvao servis. U prva pet gema nastavka meča, kada god je Grikspor ubacio prvi servis. Đoković je uspeo da mu uzme samo jedan poen.

Ono što mu je nedostajalo u prvom setu, popravio je Novak u drugom. Uspeo je da ubaci sedam asa. Ipak, obojica su čuvali svoj servis.

FOTO: EPA

Deveti gem doneo je dve brejk prilike Griksporu, vezao je četiri Novak i sačuvao je servis. Tako je bilo sve do taj-brejka gde je još jednom Nole pokazao svoj kvalitet i dobio ga 7:2.

Uvodna četiri gema čuvali su obojica svoj servis. Sve do petog gema kada je Đoković konačno uspeo da slomi otpor rivala. Poslao je snažnu lopticu nakon riterna iz drugog servisa, rival ju je poslao na vrh mreže, a ona je bila naklonjena Novaku, pa je pala na strani Holanđanina.

Osmi gem dobio je Grikspor koji je vratio brejk. Nije se reakcija publike dopala Novaku, te im je aplaudirao, što ih je dodatno razdražilo, a onda su ga žestoko izviždali. To kao da je hranilo najboljeg tenisera sveta koji je odmah vratio brejk sa "nulom", i onda je na svoj servis upisao važnu pobedu i plasman u četvrt-finale.

NOVAK ĐOKOVIĆ - TALON GRIKSPOR 4:6, 7:6(2), 6:4.

6:4 - Ponovo je neko iz publike doviknuo baš u trenucima kada je Đoković servirao. Zasmetao je obojici, a poen je dobio Novak, kome je ipak smetalo to, te su usledili novi zvižduci sa tribina.

FOTO: EPA

5:4 - BREJK Vratio je i to nulom brejk Đoković.

4:4 - BREJK Potpuno drugačije igra Novak 10 od 11 poena na prvi servis je uzeo. Ipak, ni osmi gem nije mogao bez drame. Đoković je napravio duplu servis grešku, poklonio brejk rivalu. Gestikulirao je Đoković i aplaudirao navijačima koji su ga ometali, a oni su to ispratili zvižducima.

4:3 - Oseća sada pritisak Holanđanin. Još jednom Novak uvodi gem u na njegov servis u igru na razliku. Pri prednosti napravio je duplu servis grešku. Nakon velike borbe sačuvao je 23. igrač planete servis.

4:2 - Potvrdio je Đoković brejk. Rivalu je dao da osvoji dva poena.

3:2 - Četvrta brejk prilika za Đokovića. Okrenuo je leđa servis sada Griksporu, a Novak je napravio brejk. Pogodio je Holanđanin mrežu, lopta se vratila na njegovu polovinu!

2:2 - Uspeo je da izjednači Novak broj osvojenih poena sa linije, dosta dugo u prednosti je bio rival. Sada je imao tri gem lopte, koristi već prvu.

1:2 - Dugo navijači srpskog tenisera čekaju na ovo, uspeo je da dođe do izjednačenja Novak i konačno ukroti servis rivala. Ipak je Holanđanin uspeo da se odupre pritiscima.

1:1 - Velika borba, dobio je gem Đoković. Trinaest minuta borbe viđeno je u uvodna dva gema.

PROČITAJTE JOŠ: SKANDAL UOČI ĐOKOVIĆEVOG MEČA: Reagovalo i Novakovo udruženje

0:1 - Prvi na servisu je bio Grikspor, dobio je novi gem nulom.

DRUGI SET 7:6(2)

TAJ-BREJK 7:2 - Prvi do poena dolazi Đoković. Odličnim servisom otvorio je dijagonalu - 1:0. Usledio je odličan ritern i greška Grikspora za mini-brejk 2:0. Pravi potom Talon duplu servis grešku 3:0. Sjajan je potom na mreži bio Đoković za 4:0. Usledio je as - 5:0. Osmim asom Grikspor upisuje prvi poen 5:1. Greši potom Nole, 5:2. Usledila je duga razmena i Grikspurova loptica u mreži - 6:2, četiri set lopte za Novaka. Koristi prvu.

FOTO: EPA

6:6 - Krajnjim naporima je Đoković uspeo da stigne nezgodnu lopticu, ali je potom usledio snažan udarac, za dve gem lopte. Koristi prvu Holanđanin. Idemo u taj-brejk.

6:5 - Dve gem lopte ima srpski teniser. Nije ubacio potom prvi servis.  Potom majstorijom došao do gema. Serviraće Grikspor za ostanak u drugom setu nakon 48 minuta igre.

5:5 - Loše je Grikspor zahvatio lopticu na mreži, poklonio je Novaku poen za 30:30, a onda snažnom dijagonalom dolazi do gem lopte. Osvojio je forhendom sedamnaesti viner. Zainatio se Srbin, i uspeo da izjednači. Preživeo je Holanđanin još jedan neizvestan gem.

FOTO: EPA

5:4 - Dve brejk šanse darivao je Đoković rivalu. Prvu je uspeo da spase odličnim servisom. Vezao je potom još tri poena za novi gem na svom kontu.

4:4 - Dosta problema za Đokovića na servis rivala. Imao je Grikspor servis viner, pa dobio poen Novakovom neiznuđenom greškom. Usledio je izlazak na mrežu gde je lako došao do tri gem lopte. Devet poena iz isto toliko pokušaja dobio je na mreži Grikspor.

4:3 - Dve gem lopte Đokovića, ali deluje dosta usporeno na osnovnoj liniji, koristi to rival da dođe do novog poena - 40:30. Ipak, dolazi Đoković do šestog asa.

3:3 - Kada god je Grikspor ubacio prvi servis u drugom setu Đoković je bio na teškom ispitu, uspeo je da mu uzme svega jedan poen.

FOTO: EPA

3:2 - Podiže radnu temperaturu Đoković, za nijansu bolji servis Srbina, rivalu je dozvolio da uzme dva poena, a onda je usledio odličan servis.

2:2 - Novi savršeni servis gem Đokovićevog rivala.

2:1 - Pripretio je Holanđanin, ali je dobrim servisom izbegao Novak dramu.

1:1 - Konačno, tri brejk lopte za srpskog asa. To je bilo sve od Srbina, pet vezanih poena uzeo je Talon. 

1:0  - Dobio je Đoković svoj servis na startu drugog seta.

PRVI SET 4:6

FOTO: Profimedia

Tekst potpisa

4:6 - Novak je 10. gem izgubio gotovo bez borbe. Imao je 4:1, ali je na kraju pet gemova vezao rival.

4:5 - Neprepoznatljiv je Đoković u ovim trenucima. Protivnik ima tri brejk lopte. Prvu je uspeo uz pomoć mreže da spasi Novak. Budi se zver, spasao je Nole sve tri brejk prilike. Međutim, još jednom je napravio duplu servis grešku, a petu brejk priliku dobio je Grikspor. 

4:4 - Novak je letargično odigrao osmi gem, a protivnik je lako došao do izjednačenja.

4:3 - BREJK! Oko sokolovo ima Srbin. Delovalo je da je Grikspor pogodio osnovnu liniju, Novak je tražio čelendž, bio je u pravu.  Ubio je time volju rivala, koji u narednom poenu greši. Ponovo je Novak zatražio čelendž, ovoga puta holandskom teniseru ide poen 40:30. Nedostaju Novaku brzi i laki poeni, a to koristi Talon koji dolazi do izjednačenja. Naslađivao se neko od navijača lošem prvom servisu Đokovića, te je Emili Tourt opomenula publiku, a Grikspor je došao do prve brejk prilike. Iskoristio ju je.

FOTO: Profimedia

4:2 - Pritiskao je servis rivala Đoković, uspeo da dođe do 30:30, ali je gem loptu imao Holanđanin, greškom Novaka dolazi do gema.

4:1 - Dolazi Grikspor do svog ritma. Sve više preti Đokoviću, uspeo je da dođe do 40:30, ali ne i da preokrene. Proradio je prvi servis.

3:1 - Prijala je holandskom teniseru pauza. Uspeo je da dođe do dve gem lopte, uz jednu neiznuđenu grešku Đokovića. Došao je do prvog gema u meču.

3:0 - Imao je malo problema u trećem gemu Đoković, ali je nakon 11. minuta igre uspeo da povede 3:0.

2:0 - BREJK! Dva vezana poena uzeo je Grikspor. Pokušao je da napadne bekhend Srbina, koji je to kaznio - 15:30. Ubio je Nole ritam rivala, vezao tri poena, za prvu brejk priliku u meču.

1:0 - Sjajan početak Đokovića, dva servis vinera na startu meča. Tri gem lopte za prvog tenisera sveta. Nema Holanđanin u uvodnom gemu odgovor na jake i snažne udarce rivala. Iz bezizlazne situacije uspeo je Grikspor da produži gem.

19.37 - U momentima kada je izlazio Novak Đoković, kao i njegov rival Talon Grikspor, sa razglasa se čula popularna pesma "autoput do pakla", popularne grupe "Ej-Si-Di-Si". Upravo u momentima izlaska srpskog tenisera krenuo je refren. Navijači su Srbina dočekali glasnim ovacijama.

19.30 - Očekuje se početak meča svakog trenutka. Đoković se u svlačionici pripremao za izlazak na teren.

17.56 - PROČITAJTE JOŠ: POLIGLOTA I PATRIOTA: Publika u "Bersiju" uz Noleta

17.30 - PROČITAJTE JOŠ: MOLIM SE ZA MIR: Snažna poruka Novaka Đokovića

Borba Davida i Golijata, tako je domaćin najavio ovaj meč. Biće to pokušaj Srbina da dođe do 11. četvrt-finala.

UOČI MEČA

Prvi teniser sveta Novak Đoković za plasman u osminu finala je gotovo rutinski nadigrao Tomasa Martina Ečeverija sa 2:0 (6:4, 6:2).

Na drugoj strani Talon Grikspora je do megdana sa najboljim srpskim teniserom došao pobedom nad Alehandrom Davidovičem Fokinom 2:0 (6:2, 6:2).

Novak i Grispor, koji je trenutno 23 igrač na ATP listi, su se do sada dva puta sretali na terenima dva puta u karijeri i oba puta je slavio Đoković.

Holanđanin u dva dosadašnja duela sa najboljim na svetu nije osvojio ni jedan set. U Dubaiju ove godine uzeo je pet gemova, a na Ju Es openu pre dve godine Đoković je lako slavio sa 6:2, 6:3, 6:2.

ĐOKOVIĆ NAKON PRVOG MEČA

- Normalno je očekivati da je, posle pet-šest nedelja bez zvaničnog meča, potrebno malo vremena da se uđe u ritam. Ali, mislim da sam drugi set odigrao odlično. Čitao sam protivnikov servis, naterao sam ga da odigra neke nezgodne lopte. Sve u svemu, moram da budem zadovoljan, uzimajući u obzir količinu mečeva bez zvaničnog turnira. Zadovoljan sam, idemo dalje, nadam se da će nivo igre i tenisa da se povećava iz dana u dan. Govori se o opasnostima koje donosi neigranje više nedelja. Svestan sam toga. Ali imam mnogo iskustva na ovom nivou. Potrebno je vreme da se pokrenete, da se "upale motori", da zaista osećate lopticu. To mi se i dogodilo u prvom setu prvog meča. Znam da uvek mogu da igram bolje, ali uzimajući sve u obzir, bilo je odlično – istakao je Đoković

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U RIMU: Novak Đoković pogođen flašom u glavu! (VIDEO)