ŠTA SE TO "KUVA" U TORINU? Neverovatan scenario možda čeka Novaka Đokovića!

Novosti online

16. 11. 2023. u 10:26

Najbolji teniser sveta Novak Đoković sastaće se danas sa Poljakom Hubertom Hurkačem u trećem, poslednjem meču "zelene grupe" završnog ATP turnira u Torinu.

ШТА СЕ ТО КУВА У ТОРИНУ? Невероватан сценарио можда чека Новака Ђоковића!

FOTO: Tanjug/AP

Duel prvog i 11. tenisera na svetskoj listi, koji je zamenio povređenog Grka Stefanosa Cicipasa, počeće u 14.30 sati.

Đoković je u prvom meču, pobedom nad Holgerom Runeom sa 2:1 u setovima, obezbedio prvo mesto na ATP listi do kraja godine, ali je u drugom meču poražen od Italijana Janika Sinera sa 2:1. Dok je Poljaku ovo trebalo da bude prvi meč u Torinu, ali nije.

Kada je Cicipas predao Runeu zbog povrede, pravila su nalagala da na teren izađu "rezervisti" i, publike radi, odigraju jedan set. Ovo stoga jer takmičarski duel nije "dogurao" do 55 minuta trajanja - prekinut je već u 13. minutu.

Hurkač je odmerio snage sa "drugom rezervom" turnira, Tejlorom Fricom.

U prilično zanimljivom odmeravanju snaga, naredni Noletov rival je pobedio Amerikanca sa 6:3.

Kalkulacije u "zelenoj grupi"

U jednom od najluđih scenarija ikada viđenih mogli bi da vidimo situaciju u kojoj će Đoković, Siner i Rune imati isti broj pobeda, isti broj osvojenih i izgubljenih setova i mogao bi da odluči gem količnik. 

Neophodno je da Rune sa 2:1 u setovima savlada Sinera, a da Đoković bude bolji od Huberta Hurkača sa 2:0. Tako bi svaki od tri igrača imao dve pobede i set količnik 5:3.

Stoga bi se došlo do situacije da se gleda broj osvojenih i izgubljenih gemova. U ovom trenutku Siner ima +6 (32:26), Đoković ima +1 (37:36), a Rune -3 (16:19). To znači da može da se desi u jednom od najluđih scenarija ikada viđenih i da po ovome budu izjednačeni i da će odlučiti broj osvojenih gemova.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)