SVET GLEDA NOVO TENISKO ČUDO IZ SRBIJE: Noletov đak Hamad Međedović hara na završnom turniru "Sledeća generacija"!

Novosti online

30. 11. 2023. u 22:38

Novak Đoković nije tek tako odabrao da, kada god može, pomogne da Hamad Međedović korača krupnim teniskim koracima. Noletov "đak" se na tom poverenju odužuje na fantastičan način - ostvario je i treću pobedu na Završnom ATP turniru "Sledeća generacija", plasiravši se u polufinale sa maestralnim učinkom 3-0, iako je u Džedu stigao kao drugi najlošije rangirani teniser od osam najvećih teniskih talenata današnjice.

СВЕТ ГЛЕДА НОВО ТЕНИСКО ЧУДО ИЗ СРБИЈЕ: Нолетов ђак Хамад Међедовић хара на завршном турниру Следећа генерација!

Screenshot / TennisTV

Trenutno 110. igrač sveta je pobedio svog druga iz Jordana, svojevremeno i dubl partnera, Abdulaha Šelbajha sa 3:1, po setovima 3:4(6), 4:2, 4:3(5), 4:2 i u polufinalu će igrati protiv 94. sa ATP liste, Dominika Štrikera iz Švajcarske, koji je bio drugi u svojoj grupi.

Podsetimo, Novopazarac je u prvom kolu turnira u Džedi savladao Aleksa Mikelsena (97. na svetu) pa u sredu Luku van Aša koji je 70, a onda je u vrlo zanimljivom duelu ostvario i treći trijumf.

Naš 20-godišnji reprezentativac, koji je sa svojim idolom, Novakom Đokvićem, bio deo reprezentacije na nedavno završenom Dejvis kupu, pred očima trenera i selektora Viktora Troickog nastavio je sa bravurama u Džedi.

A nije bilo lako protiv 185. "reketa planete", koji je sjajnom servis-volej igrom uspeo da osvoji prvi taj-brejk, iskoristivši pritom i nesportsku pomoć publike u Džedi - momka iz Jordana tada je "bodrila" smetajući Međedoviću prilikom servisa.

Hamad Međedović ne može da veruje šta publika radi tokom njegovog meča sa Abdulahom Šelbajhom / Screenshot / TennisTV

Međutim, nije to uzdrmalo reprezentativca Srbije koji je razornim udarcima počeo da gospodari terenom, uz izvrsne servise, a još efektnije osvojene direktne poene - najčešće forhendima.

Potpuno je preuzeo konce igre u svoje ruke, pa je uz 37 direktnih poena naspram 23 koje je imao rival (uz 14 Hamadovih neiznuđenih grešaka, jedne manje od suparnika) prošao u polufinale.

Već u petak igraće ponovo u Džedi, i to ponovo protiv levorukog rivala.

BONUS VIDEO: ODMAH POSLE NOLETOVOG PORAZA: Vidite šta je selektor Srbije uradio na mreži

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

RAJ NA ZEMLJI! U ovom mestu letuju turisti iz inostranstva, a sada je dostupno i Srbima