SKANDAL: Rafael Nadal suočen sa optužbama teniserke koja je pobegla glavom bez obzira iz njegove akademije!

Novosti online

04. 12. 2023. u 15:34

Najnovije vesti u kojima se našao Rafael Nadal nisu onakve kakvim se nadao kada je najavio povratak tenisu.

СКАНДАЛ: Рафаел Надал суочен са оптужбама тенисерке која је побегла главом без обзира из његове академије!

Foto: AP

Španski as, koji je osvojio 22 grend slem titule, a maltene celu 2023. posvetio oporavku od povreda ne bi li u 2024. godini odigrao svoj "poslednji ples" na visokom nivou, suočio se sa optužbama mlade sunarodnice koja je napustila njegovu tenisku akademiju.


Arijana Girlings, 18-godišnja španska teniserka, prilično je uzdrmala javnost "belog sporta" izjavama o standardima i načinu rada u Rafinoj "školi".


Prema njenim tvrdnjama, pomenuta institucija koristi istu metodologiju treninga kao sam Rafael Nadal, što dovodi do povreda mladih polaznika.


Ona je istekla da su povrede rezultat toga što "niko nema Nadalovu čudovišnu fizičku sposobnost", a da je stil rada nadležnih u Akademiji takav da mnogi igrači teško na to mogu da se priviknu.


- Svi polaznici mnogo toga očekuju od svojih karijera. Treniraju mnogo sati, a Toni (Nadal) je veoma prisutan u celoj toj priči. Mene je mnogo trenirao. Tamo koriste istu filozofiju kao Rafa: mnogo treninga, malo odmora, potpuni fokus na teren - rekla je ona govoreći za portal "Brejk lopta".

Petosatni treninzi, ne postoji dan odmora


Gotovo u dahu je dodala:


- Takav pristup je razlog za mnoge povrede, jer niko nema one fizičke potencijale kao Rafa. Mnogi od nas nisu mogli da izdrže taj ritam svakodnevnih petosatnih treninga, bez ijednog dana odmora.

Dobre stvari


Na momenat je prekinula kritiku rekavši da je "samo iskustvo rada u toj akademiji neverovatno", da je "osetila podršku od prvog dana", što joj je bilo važno jer se kao vrlo mlada odvojila od roditelja, "i shvatila kakve žrtve profesionalna karijera traži", usled čega je "ranije sazrela".


Međutim, nije dugo prošlo a imala je ponovo šta da zameri.


Svesna da "oštar pristup treninzima nije iz neke zle namere", dodala je da bi moralo da se značajno bolje poradi na tome koliko napora se ulaže, kako bi se pomoglo polaznicima da ne dođu do tačke pucanja.

Svi rade jedno te isto, koliko god da su različiti


Ukazala je i da brojni teniseri i teniserke koji pohađaju Rafinu akademiju dolaze sa raznih strana sveta, a sve čeka isti režim.


- Koliko ja znam i koliko sam ja videla, svi tamo treniraju isti broj sati. Naravno, ako je neko baš iscrpljen, može da se desi da dobije slobodan dan. Ponekad. Ali, generalno, mislim da bi tamo moralo da se poradi na tome šta i kako vežba svaki pojedinac. Da svakoga ponaosob analiziraju i razumeju ih bolje, da tek onda odluče šta je za koji profil igrača ili igračice najbolje. Ali, dobro... Razumem, to je Akademija, ima mnogo ljudi, ne može baš da se pravi plan za svaku osobu - zaključila je Girlingsova.

Podsetimo, Rafael Nadal je u sedmici za nama najavio kada će prvi put igrati za ATP bodove, a neće dugo proći - i biće moguć meč u kome će naspram njega stajati Novak Đoković, za kog Rafa i "tempira formu", najpre na Australijan openu 2024, a onda i na ostalim velikim turnirima u sezoni pred nama.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić