NAKON TRI GODINE PAUZE: Bivša grend slem šampionka se vratila na teren i dobila specijalnu pozivnicu Australijan opena

Novosti online

06. 12. 2023. u 12:17

Danska teniserka Karolina Voznjacki dobila je specijalnu pozivnicu za učešće na Australijan openu u Melburnu, saopštili su danas organizatori takmičenja.

НАКОН ТРИ ГОДИНЕ ПАУЗЕ: Бивша гренд слем шампионка се вратила на терен и добила специјалну позивницу Аустралијан опена

Foto: EPA-EFE/Made Nagi

Voznjacki je osvojila Australijan open 2018. godine. Osim nje pozivnice su dobili i Australijanci Kimberli Birel, Olivija Gadecki, Tejla Preston, Džejms Dakvort, Mark Polmans i Adam Volton.

- Imam toliko divnih uspomena na Melburn, a osvajanje titule je najbolji trenutak u karijeri. Melburn mi je jedan od najomiljenijih gradova i jedva čekam da dođem sa porodicom i decom. To je turnir na kome se osećam izuzetno prijatno, volim loptice, volim teren, volim navijače - rekla je Voznjacki za zvanični podkast Australijan opena.

Otvoreno prvenstvo Australije biće održano od 14. do 28. januara naredne godine u Melburnu.

Voznjacki (33) je trenutno 242. teniserka sveta. Danska teniserka se u avgustu vratila na teren posle više od tri godine pauze. Ona je u karijeri osvojila 30 titula, a na prvom mestu VTA liste provela ukupno 71 nedelju.

Voznjacki se povukla iz tenisa posle Australijan opena 2020. godine rekavši da želi da zasnuje porodicu sa suprugom, bivšim NBA igračem Dejvidom Lijem. Par je dobio ćerku Oliviju i sina Džejmsa.

BONUS VIDEO: POSLE 7 GODINA PENZIJE Ana Ivanović se vratila tenisu - Nadalova sestra poslala poziv

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana