NADAL NAJAVIO POVLAČENJE? Evo šta je upravo saopštio Rafa

Novosti online

07. 12. 2023. u 20:08

Novak Đoković je najnovije vesti o tome šta radi njegov najveći rival u svetu tenisa Rafael Nadal, dobio tokom predaha posle više nego uspešne sezone, a pomenute vesti - nisu baš obradovale Rafine navijače.

НАДАЛ НАЈАВИО ПОВЛАЧЕЊЕ? Ево шта је управо саопштио Рафа

Tanjug/Ap

Nadal je, naime, izjavio da postoji velika mogućnost da mu 2024. godina bude poslednja u igračkoj karijeri.


Rafa je krajem novembra objavio na društvenim mrežama svoj povratak "belom sportu" na turniru u Brizbejnu.


"Naravno da sam često mislio da nema smisla ponovo se takmičiti. Borio sam se i održavao sam iluziju sve vreme. Imao sam prave ljude oko sebe kao i uvek tokom svoje karijere... Ljude koji žele da me vide kako igram su imali uticaja. Postoje dobre šanse da će mi 2024. biti poslednja godina, bez sumnje", objavio je Nadal na svom Tviter nalogu.

Podsetimo, španski as je samo započeo "sezonu 2023" i, zbog povreda, rešio da je prekine i u potpunosti se oporavi za svoj "poslednji ples". To bi trebalo da bude predstojeća godina, olimpijska 2024, u kojoj bi voleo da, zdrav, zaigra na svim turnirima na kojima se dosad proslavio.

Prvi na kome bi mogao da "ukrsti rekete" sa Noletom je "Noletov grend slem", Australijan open 2024, ali je Nadal krajem prošlog meseca obelodanio da će već krajem ove, 2023, početi s takmičarskim tenisom.

On će, naime, učestvovati na turniru u Brizbejnu, koji počinje 31. decembra.

- Posle skoro godinu dana, vraćam se! - poručio je nedavno Rafa.

Tamo će, na ATP nadmetanju iz serije 250, igrati još i Endi Mari, Grigor Dimitrov, i Holger Rune, a kod dama, pored ostalih, Naomi Osaka, Viktorija Azarenka, Arina Sabelenka, Jelena Ribakina...

Nadal je poslednji put igrao na Australijan openu u januaru ove godine, kada je u drugom kolu izgubio od Mekenzija Mekdonalda. 


On je potom saopštio da zbog operacije kuka neće igrati do kraja sezone, a rekao je i da ima problema sa povredom stopala.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)