SRBI STALI U OSMINI FINALA: Kecmanović i Lajović završili učešće u Adelejdu

Novosti online

10. 01. 2024. u 10:22

SRPSKI teniser Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u četvrtfinale ATP turnira u Adelejdu, pošto je u osmini finala poražen od Britanca Džeka Drejpera 5:7, 7:6 (9), 7:6 (7).

СРБИ СТАЛИ У ОСМИНИ ФИНАЛА: Кецмановић и Лајовић завршили учешће у Аделејду

FOTO: Tanjug/AP

Trenutno 55. igrač sveta je dobio prvi set. Potom je poveo 2:0 u drugom setu, ali je Britanac izjednačio na 2:2. Igralo se potom gem za gem, a pobednik drugog seta je odlučen u taj-brejku. Kecmanović je imao dve meč-lopte u taj-brejku drugog seta, ali je Drejper na kraju uspeo da preokrene i odvede meč u odlučujući set.

I u trećem setu je viđena velika borba. Igralo se gem za gem, a pobednik trećeg seta je takođe odlučen u 13. gemu, koji je ponovo pripao Britancu.

Drejper će u četvrtfinalu turnira u Adelejdu igrati protiv Amerikanca Tomija Pola.

I drugi srpski predstavnik na ovom turniru Dušan Lajović zaustavljen je u osmini finala. On je poražen od Čeha Jiržija Lehečke sa 7:5, 4:6, 6:3.

Duci nije uspeo da napravi preokret iako je odigrao dobar drugi set. U trećem je presudan bio šesti gem kada je 32. igrač planete napravio jedini brejk u tom delu susreta.

Lehečka će u četvrtfinalu igrati protiv Čileanca Nikolasa Đarija.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)