ĐOKOVIĆ JE U AUSTRALIJI SKROZ DRUGA ZVER! Nestvarne reči Nika Kirjosa o Novaku, a dotakao se i Hrvata

Александар Илић
Aleksandar Ilić

14. 01. 2024. u 15:23

SAVLADAO je nakon velike drame Novak Đoković Dina Prižmića, a nakon meča, Noletov dobar prijatelj Nik Kirjos govorio je nakon duela o igri srpskog asa....

ЂОКОВИЋ ЈЕ У АУСТРАЛИЈИ СКРОЗ ДРУГА ЗВЕР! Нестварне речи Ника Кирјоса о Новаку, а дотакао се и Хрвата

TANJUG/AP

Najbolji teniser sveta je posle velike borbe pobedio Hrvata Dina Prižmića.

Kirjos je otkrio ko bi potencionalno mogao da savlada Novaka Đokovića.

- U igri na tri seta, moguće ga je pobediti, u igri na pet setova, to je skroz drugačija zver. Videli ste velikane poput Rodžera Federera, Rafaela Nadala, Čak i Andija Marija da se muče protiv Novaka na najvećim pozornicama sveta. Da li mislim da neko može da ga pobedi? Da. Karlos Alkaraz, Janik Siner, Danil Medvedev, Aleksandar Zverev, mnogo igrača mogu da ga pobede, ali je to neverovatno težak zadatak na grend slemovima. Jedva čekam da vidim šta najbolji svih vremena može da ponudi kada uđe u formu. Mislim da je definitivno favorit, mislim da neko može da ga pobedi, ali to ćemo morati da vidimo, počeo je razgovor za Eurosport Nik Kirjos koji ove godine obavlja funkciju stručnog konsultanta za francusku televiziju.

Australijski as govorio je o tome kako steći prednost protiv Novaka Đokovića...

- Nivo ankcioznosti kada igrate Grend slem deluje veći. Novak ima povredu koju vuče iz prošle godine. Nositi se sa tim na bilo kom turniru je teško. Mislim da njegov zglob neće biti veliki problem ove godine. Gledajte, svaka prednost protiv igrača je dobrodošla. Kada menjamo strane često mu postavim neko pitanje, da vidim mogu li da steknem prednost, ali njemu je teško uvući se u glavu. Mislio sam da sam uspeo kada sam na Vimbldonu osvojio set protiv njega, ali nije uzalud najbolji igrač svih vremena, tako je smiren, rekao je Kirjos i dodao:

- Kada sam igrao protiv Rafe prvi put u četvrtoj rundi Vimbldona imao sam uspeh. Napravio sam servis grešku, a potom pogodio drugi servis jer nisam želeo razmenu. Toliko sam nervozan bio. Nisam želeo da budem uvučen u razmene. Onda sam shvatio da je moja igra dovoljno dobra. Pritisak semafora je velika stvar i bitno je sačuvati svoje nerve i pokušati da gradiš kroz taj pritisak.

Prokomentarisao je Kirjos i Dina Prižmića.

- Impresionirao me je. Ima svetlu budućnost pred sobom. Kada sam video kako se šepuri na centralnom terenu bio sam ipresioniran. Dobio sam Holger Rune, ili Nik Kirjos energiju od njega. To je bio najduži meč prvog kola u Đokovićevoj karijeri. Na osnovu igre protiv Novaka, Prižmić je moj omiljeni igrač od sada.

Podsetimo, Novka će u drugom kolu igrati protiv pobednika meča Aleksej Popirin - Mark Polmans.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)