"MA, ĐOKOVIĆ BI VAM I PORED TOGA UZEO 24 GREND SLEMA!" Holger Rune stao uz Srbina kao retko ko

Novosti online

16. 01. 2024. u 20:45

Novak Đoković je na Australijan open došao da nastavi svoju i tamošnju, i generalno, tenisku dominaciju, ali i ono što je dosad uradio - dovoljno je da ga članovi "novog talasa" toliko hvale, da oni "Novakomrsci" koji takve stvari ne podnose, teško izlaze na kraj sa onim što se trenutno dešava u Melburnu.

МА, ЂОКОВИЋ БИ ВАМ И ПОРЕД ТОГА УЗЕО 24 ГРЕНД СЛЕМА! Холгер Руне стао уз Србина као ретко ко

Tanjug/AP

Ovoga puta u centru pažnje je jedno tenisko "prokletstvo", kako su pojedini novinari nazvali činjenicu da je devet od deset učesnika prve sezone dokumentarnog serijala "Brejk lopta" (engl. "Break point") - ispalao odmah sa Australijan opena.

A onaj deseti, Feliks Ože-Alijasim, ispao je u četvrtfinalu kada se tome niko nije nadao: za rivala je imao Jiržija Lehačku.

Uz njega, u pomenutom dokumentarcu još su uečstvovali Ajla Tomljanović, Paula Badosa, Nik Kirjos, Mateo Beretini, Marija Sakari, Uns Džaber, Tanasi Kokinakis, Tejlor Fric, Kasper Rud i - Holger Rune.

A on je junak današnje melburnske priče.

Naime, osmi teniser sveta, 20-godišnji Danac (koji se ovog utorka u drugo kolo Australijan opena probio teže nego što je očekivao, pobedio je Jošihita Nišioku iz Japana posle tri i po sata borbe, a konačan rezultat glasio je 6:2, 4:6, 7:6(3), 6:4), ovako je odgovorio na pitanje šta misli o pomenutom "prokletstvu".

- To je glupost. Nema to (dokumentarna serija) nikakve veze (sa neuspesima koji su usledili). Pa, evo, Novak Đoković je mogao deset takvih dokumentaraca da snimi i opet bi uzeo jedno 20 ili 24 grend slema! - ubeđen je supertalentovani danski teniser.

Plačite, ali Nole bi opet osvojio sve - kao da poručuje Holger Rune / FOTO: Tanjug/AP

Kada igra Novak Đoković?

Podsetimo, posle velikih uzbuđenja u meču protiv 18-godišnjeg Hrvata, koji je oduševio i samog srpskog asa, Novak Đoković se mnogo teže nego što su mnogi mislili, jer se ipak radi aktuelnom šampionu - plasirao u drugo kolo Australijan opena.

U ponedeljak je Nole saznao i ko mu je naredni rival, (a u pitanju je momak koji jednu stvar kod Đokovića ne podnosi), a u utorak je i određeno kada to njih dvojica igraju - termin nije mogao da bude bolji, bar za nas u Srbiji.

Pratite i Noleta, i sve ostalo vezano za Australijan open, ali i tenis uopšte - na sportskim stranicama portala "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: Pečat najboljeg - Koje rekorde sada juri Novak Đoković?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti