JAČI OD VIRUSA I RIVALA: Novak Đoković u trećem kolu protiv Argentinca Tomasa Ečeverija

S.Rajić

19. 01. 2024. u 08:05 >> 08:14

PREHLADA muči Novaka Đokovića u Melburnu, ali protivnici i pored toga ne uspevAju ozbiljno da mu naude. Pokušao je mladi Hrvat Dino Prižmić u uvodnoj rundi Australijan opena, tračak nade imao je i domaći teniser Aleksej Popirin u drugom kolu, a Argentinac Tomas Ečeveri sledeći je izazov za srpskog igrača u današnjem susretu (9.00).

ЈАЧИ ОД ВИРУСА И РИВАЛА: Новак Ђоковић у трећем колу против Аргентинца Томаса Ечеверија

FOTO: Tanjug/AP

Osim reketa, u Noletovoj ruci često je i papirna maramica, uz sve to povređeni zglob "se javlja", da ga podseti da nije ni fizički sve pod konac.

- Nisam baš u idealnom stanju, što utiče na intenzitet moje igre, a donekle i na motivaciju. Pokušavam da pronađem onog pravog sebe, uz sve poteškoće zdravstvene, tehničke, igračke. Daleko od toga da se žalim, već su to okolnosti u kojima se nalazim, prihvatam ih i pokušavam da izvučem najbolje iz sebe. Apsolutno sam mogao bolje da igram, trenutno nisam ni blizu svog prepoznatljivog nivoa igre, barem ovde na Australijan openu - iskren je Đoković, koji je na terenu već proveo sedam sati i 12 minuta u dva susreta.

Poziv na meč Rusija - Srbija

DIREKTOR marketinga Fudbalskog saveza Rusije Kiril Terešin otkrio je tamošnjim medijima da je uputio pozivnicu Đokoviću da bude gost na prijateljskom susretu između Rusije i Srbije 21. marta u Moskvi. Takođe, plan je da se na tribinama stadiona nađu i legende poput Nemanje Vidića i Branislava Ivanovića, koji su ostavili traga u ruskom šampionatu.

Naredni protivnik Ečeveri, koji je na startu izbacio Endija Mareja, izgubio je oba dosadašnja međusobna duela u Parizu i Rimu, bez osvojenog seta.

- Tomas je odličan momak. Dobar sam sa ljudima iz njegovog tima van terena, ali na njemu nećemo biti prijatelji, obojica ćemo ići na pobedu. Pobedio je Monfisa i Mareja prilično lako, uradiću domaći zadatak, dobro ga proučiti. Igra verovatno tenis života na tvrdim terenima, nivo tenisa koji prikazuje, to potkrepljuju i rezultati - istakao je Novak.

Dejane, počivaj u miru

SA tri reči Đoković se na društvenoj mreži "Instagram" oprostio od bivšeg košarkaša i trenera Dejana Milojevića.

- Počivaj u miru - napisao je Nole, koji je 2020. godine bio na oproštajnoj prijateljskoj utakmici Milojevića, tada kao stratega Mege.

U suprotnom delu kostura, drugi igrač planete Karlos Alkaraz prati Đokovića u stopu. Mnogo jači, dugotrajniji otpor od Rišara Gaskea u prvoj rundi pružio je juče Italijan Lorenco Sonego, koji je uspeo da "otkine" jedan set, ali ne i više od toga (3:1).

- Zaista sam zadovoljan svojim izdanjem. Obojica smo igrali na sjajnom nivou. Visok intenzitet. Meč je bio težak zbog vetra i sunca. Iako sam izgubio drugi set, mislim da sam odigrao dobar meč - naglasio je Španac, čiji je sledeći protivnik Kinez Junčeng Šang.

Od favorita, juče je ispao Danac Holger Rune, kome je "skalp" uzeo Francuz Artur Kazo (1:3).

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PISMENI ZADATAK O KOME PRIČA SRBIJA: Đak je odabrao da piše ovoj značajnoj ličnosti, evo koju ocenu je dobio