NEVEROVATNI NOVAK ĐOKOVIĆ: Jedan podatak pokazuje koliko je Srbin dominantan!

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

20. 01. 2024. u 16:36

DEBATA oko toga ko je najbolji teniser svih vremena se i dalje vode. Ipak, broji rekordi koje drži Novak Đoković pokazuju da je on taj koji treba da ponese to laskavo priznanje.

НЕВЕРОВАТНИ НОВАК ЂОКОВИЋ: Један податак показује колико је Србин доминантан!

FOTO: Tanjug/AP

Još jedan podatak apsolutno potvrđuje sve to. Naime, Srbin je igrač koji je od 2011. godine osvojio ubedljivo najviše velikih titula - 64. Tu spadaju grend slemovi, Završni mastersti i mastersi.

Iza njega se nalaze Rafael Nadal (31), Rodžer Federer (16), Edni Mari (12) i Stan Vavrinka (4). Zanimljivo je to da Đoković u tom periodu ima više osvojenih trofeja od pomenute četvorice zajedno. Oni su zbirno osvojili 63 pehara.

Podsetimo, Novak trenutno nastupa na Australijan openu gde juriša ka 11. titilu u Melburnu, odnosno 25. grend slem trofeju.

 

Kada i protiv koga igra Novak Đoković?

Podsetimo, posle prilično impresivnog izdanja u petak, Novak Đoković nastavlja da igra u dosad uobičajenom ritmuu Melburnu:

Za razliku od činjenice da je posle prvog kola imao dva dana pauze, sada će, ponovo, imati samo jedan.

Srpski as će u nedelju igrati meč 3. runde, a iako se termin u ovom trenutku još uvek ne zna, poznato je ko će mu biti rival - iznenađujuće za mnoge, to neće  biti Ben Šelton.

Pratite i Noleta, i sve ostalo vezano za Australijan open, ali i tenis uopšte - na sportskim stranicama portala "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)