"IGRA MAČKE I MIŠA": Đoković o publici, Manarinu, a komentarom o narednom protivniku nasmejao sve

Александар Илић
Aleksandar Ilić

21. 01. 2024. u 05:51

NOVAK Đoković savladao je za sat i 44 minuta Adrijana Manarina i tako se izborio za novo četvrfinale na Australijan openu. Nakon meča bio je vidno raspoložen Srbin, a imao je i razloga.

ИГРА МАЧКЕ И МИША: Ђоковић о публици, Манарину, а коментаром о наредном противнику насмејао све

FOTO: Tanjug/AP

Upitan je da li je ovo jedan od najboljih mečeva koje je odigrao na turniru.

- Moram da kažem, da. Posebno prva dva seta. Najbolji setovi koje sam igrao u skorije vreme. Stvarno sam želeo da izgubim gem u trećem setu, stvarala se tenzija na tribinama. Publika se okrenula protiv mene. Posle je sve bilo lakše, rekao je Novak.

Govorio je potom o Francuzu koji je 19. na ATP listi.

- Nikada nije lako igrati protiv Adrijena, neobičan je igrač. Ima dobar bekhend, igrati protiv njega, to je igra mačke i miša, potrebno je dosta taktičkog nadmudrivanja, moram da ga šetam po terenu, mislim da sam to uspeo, servirao sam dobro, sve u svemu dobar meč, rekao je Đoković.

Otkrio je nakon meča i kako se fizički oseća.

- Uvek želim da budem efikasan i završim što pre, to nije uvek moguće. Kako turnir odmiče igraš protiv težih protivnika, nikada ne znaš šta će se dogoditi, poslednjih nekoliko dana ide sve u pozitivnom pravcu, zadovoljan sam kako se stvari odvijaju što se tiče zdravlja.

Upitan je i o tome zašto igra u plavoj uniformi, zbog čega ga je pred turnir na humanitarnom meču kritikovao i trener Goran Ivanišević.

- Jedino što smeta mom treneru i Arini Sabalenki bile su moje čarape, rekli su mi da promenim plave čarape i obučem bele, zato igram u belim. Ali u torbi za svaki slučaj imam i plave, ako zatreba.

Naredni protivnik biće pobednik meča Stefanos Cicipas - Tejlor Fric.

- Stefanos i ja smo igrali finale prošle godine. Ostvaren je igrač. Iskusan, zna kako da igra na velikoj sceni, nadam se da će Fric i on igrati pet setova šest sati, uz prekid zbog kiše i nestanka struje, da će im meč sutra biti nastavljen i da budu što umorniji, šalim se. Neće biti lako protiv koga god budem igrao od njih dvojice.

Prvi put igrao je dnevni meč.

- Kako sam danas igrao ne smeta mi da igram dnevne termine. Hvala navijačima koji su došli. Znam da je rano i da je nedelja, prelepo je videti vas. Nije tajna da volim da igram u sedam uveče, ali ni danas nije loše bilo, rekao je Đoković.

BONUS VIDEO: DOČEK ZA PAMĆENjE: Zajedničko  uživanje košarkaša Srbije i navijača

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)