"IMAO SAM JE U MISLIMA SVAKI DAN": Novak Đoković izjednačio rekord Monike Seleš, pomenuo i Jelenu Genčić

Novosti online

23. 01. 2024. u 11:52 >> 12:38

BRANILAC titule na Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu srpski teniser Novak Đoković plasirao se danas u polufinale tog turnira pošto je pobedio 12. igrača sveta Amerikanca Tejlora Frica posle četiri seta, 7:6, 4:6, 6:2, 6:3.

ИМАО САМ ЈЕ У МИСЛИМА СВАКИ ДАН: Новак Ђоковић изједначио рекорд Монике Селеш, поменуо и Јелену Генчић

Foto arhiva VN

Prvi teniser sveta pobedio je posle tri sata i 48 minuta i plasirao se u 48. polufinale nekog grend slem turnira. To je bila njegova 33. uzastopna pobeda u Melburnu, što je apsolutni rekord kada je muški singl u pitanju, a Novak je izjednačio i rekord svoje sunarodnice – legendarne Monike Seleš.

- Nisam znao da delim ovaj rekord sa njom. Time je još više poseban za mene. Imao sam je u mislima kada sam odrastao, gotovo svaki dan. Moja teniska majka Jelena Genčić je radila sa njom. Kada sam imao priliku da je upoznam, bio sam veoma nervozan. Priča jezik jer je rođena u Srbiji. Imala je sjajnu karijeru, naročito dobro je igrala u Australiji. Za Moniku imam da kažem samo lepe reči", kaže Novak.

Novosađanka je titulu u Melburnu osvojila triput zaredom 1991, 1992. i 1993. godine, a potom još jednom – 1996. godine. Taj poslednji trofej naročito je impresivan u svetlu činjenice da je 1993. godine Monika bila divljački napadnuta i izbodena nožem tokom zloglasnog incidenta na turniru u Hamburgu.

Inače, Đoković će imati priliku da dođe do 34. trijumfa u polufinalu, gde ga čeka bolji iz okršaja Janik Siner – Andrej Rubljov.

BONUS VIDEO: Aleks Koreča za Novosti o "velikoj trojci": Ono što su uradili ravno je čudu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)