RUSKO PROKLETSTVO! Evo s kim Novak Đoković igra za plasman u finale Australijan opena

Novosti online

23. 01. 2024. u 15:57

Novak Đoković je saznao ko mu je sledeća prepreka na Australijan openu

РУСКО ПРОКЛЕТСТВО! Ево с ким Новак Ђоковић игра за пласман у финале Аустралијан опена

FOTO: Tanjug/AP

Đoković je, podsetimo, na vrlo interesatan način prošao u polufinale, a onda u miru mogao da gleda megdan dvojice igrača koji su se borili za mesto u polufinalnom okršaju sa braniocem trona.

Na teren su izašli četvrti teniser sveta, Italijan Janik Siner, i peti sa ATP liste, Andrej Rubljov iz Rusije, a italijanski igrač bio je uspešniji.

Bez izubljenog seta, sa 6:4, 7:6(5), 6:3, Siner je pobedio Rubljova i nastavio njegovo, sada već teniski čuveno, "rusko prokletstvo".

Naime, iako Andrej Rubljov sa pravom spada u elitu "belog sporta", ni jedan jedini put nije uspeo da se plasira u polufinale grend slem turnira.

Ovo mu je bilo deseto polufinale - i deseti poraz. Pritom, dodatno bolan kada se uzme u obzir da je vodio sa 5:1 u drugom setu, a izgubio i tu deonicu.

Novak Đoković - Janik Siner, međusobni dueli

Novak Đoković i Janik Siner igrali su dosad šest puta, a iako Nole vodi sa 4:2 u pobedama, nedavno je izgubio dva, i to od poslednja tri susreta sa ovim italijanskim rivalom.

Siner je Noleta pobedio u grupnoj fazi završnog mastersa u Torinu (Srbin mu se potom revanširao u finalu), a onda je Đokovića savladao i na Dejvis kupu.

I ne samo to, nego je Italijan "produžio" tu sjajnu formu i na Australijan open, na kome je odigrao 15 setova - i svih 15 rešio u svoju korist.

Pratite i Noleta, i sve ostalo vezano za Australijan open, ali i tenis uopšte - na sportskim stranicama portala "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)