JEDVA ČEKA OSVETU! Karlos Alkaraz samo o ovome misli na Australijan openu

Novosti online

23. 01. 2024. u 18:19

Novak Đoković je na korak od novog grend slem finala, a dvokorak čeka Karlosa Alkaraza, koji je prilično naoštren pred svoj novoi nastup na Australijan openu 2024.

ЈЕДВА ЧЕКА ОСВЕТУ! Карлос Алкараз само о овоме мисли на Аустралијан опену

FOTO: Tanjug/AP

Đoković je, podsetimo, na vrlo interesatan način prošao u polufinale, a onda u miru mogao da gleda megdan dvojice igrača koji su se borili za mesto u polufinalnom okršaju sa braniocem trona.

Kao što su vam "Novosti" već javile, desilo se potom "rusko prokletstvo" - Andrej Rubljov je deseti put igrao grend slem četvrtfinale i deseti put izgubio, pa je Italijan Janik Siner postao Noletov rival.

Ostalo je da se odigraju još dva četvrtfinalna duela, a dalje će proći pobednici mečeva Huber Hurkač - Danil Medvedev, koji igraju u sredu od 03.30 po našem, srednjeevropskom vremenu, i Aleksander Zverev - Karlos Alkaraz, koji se sastaju od 10.45.

Mladi španski teniser Karlos Alkaraz izjavio je pred meč sa Zverevim na Australijan openu, da je "svaki susret sa nemačkim teniserom velika bitka".


"Želim da mu se revanširam za poraz na Završnom mastersu! Ovaj turnir je neverovatan, uslovi za igru mi odgovaraju. Bukvalno se osećam mnogo bolje iz meča u meč. Stigao sam do četvrtfinala sa mnogo samopouzdanja. Očekujem da protiv Saše igram još bolje", istakao je Alkaraz, a prenosi Sportklub.

Karlos Alkaraz - Aleksander Zverev, međusobni dueli

Španac i Nemac ruskog porekla su dosad igrali sedam puta, a Zverev vodi sa 4:3 u pobedama.

Zverev je dobio prva dva meča 2021. godine, potom je naredne sezone bilo 1:1 jer je Alkaraz trijumfovao u madriskom finalu, a Nemac u četvrtfinalu Rolan Garosa, da bi u 2023. Španac bio bolji i u Madridu i na Ju-Es openu, a Aleksander Zverev sa 6:7(3), 6:3, 6:4 savladao "Karlitosa", kako mediji u Španiji zovu svoju novu sportsku zvezdu, na pomenutom Završnom maestersu u Torinu.

Pratite i Noleta, i Alkaraza i sve ostalo vezano za Australijan open, ali i tenis uopšte - na sportskim stranicama portala "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)