BELORUSKINJA JE U FINALU AUSTRALIJAN OPENA: Sabalenka savladala Amerikanku i zakazala meč za trofej

Filip Milošević

25. 01. 2024. u 12:24

BELORUSKA teniserka Arina Sabalenka plasirala se u finale Australijan opena, pošto je danas u Melburnu u polufinalu pobedila Amerikanku Koko Gof 7:6 (7:2), 6:4.

БЕЛОРУСКИЊА ЈЕ У ФИНАЛУ АУСТРАЛИЈАН ОПЕНА: Сабаленка савладала Американку и заказала меч за трофеј

FOTO: Tanjug/AP

Meč je trajao jedan sat i 42 minuta. Ovo je bio sedmi međusobni duel beloruske i američke teniserke, a treći trijumf Sabalenke, koja brani titulu na Australijan openu.

Obe teniserke su u prvom setu napravile po tri brejka, a pobednica ovog dela meča odlučena je u taj-brejku, koji je pripao Sabalenki rezultatom 7:2. 

U drugom setu igralo se gem za gem, a onda je Beloruskinja u devetom gemu napravila brejk i povela 5:4. Sabalenka je potom na svoj servis iskoristila drugu meč-loptu i zasluženo je stigla do pobede.

Beloruskinja će u finalu prvog grend slem turnira sezone igrati sa pobednicom meča između Ukrajinke Dajane Jastremske i Kineskinje Ćinven Dženg.

Sabalenka brani titulu na Australijan openu, pošto je prošle godine u finalu savladala Kazahstanku Elenu Ribakinu 4:6, 6:3, 6:4.

 

BONUS VIDEO: Aleks Koreča za Novosti o "velikoj trojci": Ono što su uradili ravno je čudu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)