OLGA NAPREDOVALA! Srpkinja skočila na VTA listi, Sabalenka i dalje druga

Tanjug

29. 01. 2024. u 10:13

NAJBOLjE rangirana srpska teniserka Olga Danilović napredovala je za jednu poziciju i na danas objavljenoj VTA listi zauzima 122. mesto.

ОЛГА НАПРЕДОВАЛА! Српкиња скочила на ВТА листи, Сабаленка и даље друга

Foto: EPA-EFE/RICHARD WAINWRIGHT

Olga Danilović na 122. poziciji ima 616 bodova. Drugorangirana srpska teniserka Natalija Stevanović nazadovala je za jedno mesto i trenutno je 186. teniserka sveta sa 417 poena. Dejana Radanović je na 253. mestu sa 300 poena, dok je Lola Radivojević 284. igračica sveta sa 258 bodova.

Poljakinja Iga Švjontek je zadržala prvo mesto na VTA listi sa 9.770 bodova, dok je druga Beloruskinja Arina Sabalenka sa 8.905. Sabalenka je pre dva dana odbranila titulu na Australijan openu, pošto je u finalu pobedila Kineskinju Ćinven Dženg 6:3, 6:2.

Amerikanka Koko Gof je treća sa 7.200 bodova, dok je njena sunarodnica Džesika Pegula na četvrtoj poziciji VTA listi sa 5.705 poena.

Peta je Kazahstanka Elena Ribakina, a na šestoj poziciji je Uns Džabir iz Tunisa. Ćinven Dženg je napredovala za osam mesta i trenutno je sedma teniserka sveta.

Potom slede Čehinja Marketa Vondroušova, Grkinja Marija Sakari i još jedna češka teniserka Karolina Muhova.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu