ĐOKOVIĆU SE SPREMA PAKAO! Karlos Alkaraz puca na ono što bi Novak najviše voleo

Novosti online

13. 02. 2024. u 10:04

BLIŽI se početak Olimpijskih igara u Parizu, dele se poslednje vize, a jedno od zanimljivijih takmičenja biće nadmetanje u tenisu na terenima Rolan Garosa.

ЂОКОВИЋУ СЕ СПРЕМА ПАКАО! Карлос Алкараз пуца на оно што би Новак највише волео

FOTO: Tanjug/AP

Novak Đoković će biti glavni favorit, ali Karlos Alkaraz ističe da mu je najveći san da osvoji olimpijsko zlato.

Na pitanje da li bi ove godine pre odabrao zlato ili trofej na Rolan Garosu, 20-godišnjak iz Mursije odgovara:

- Rekao bih – olimpijsko zlato, jer mi je san da to zlato odnesem u svoju zemlju, u Španiju. Zlatna olimpijska medalja jedna je od najvećih stvari generalno u sportu. Ove godine bih to najviše voleo, ali neću da lažem, voleo bih oba trofeja.

Alkaraz je već bio šampion Ju-Es opena i Vimbldona, a prošle godine je u polufinalu Rolan Garosa zaustavljen od Novaka Đokovića.

- Svejedno mi je koji ću slem osvojiti – Garos, Australijan open ili bilo koji drugi. Za svaki bih bio presrećena. Nadam se da ću na Rolan Garosu ove godine poboljšati rezultat u odnosu na polufinale, ali ne osećam se kao da moram da ga osvojim, kao da je to neki poseban teret. Jeste mi san da osvojim, doduše.

Govorio je Alkaraz i o svojim dugoročnim ambicijama.

- Đoković i Siner su trenutno glavni rivali, za mene i za sve druge. Tu je Zverev, koji ima pozitivan skor sa mnom, ali Đoković i Siner su na vrhu. I dalje mislim o Noletova 24 (slema) – volim da sam ambiciozan, da sanjam velike snove, a videćemo dokle ću dogurati: da li do pet, možda ostanem na dva, ali neminovno mislim o tome.

Bonus video:  Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024