NOVI TENISKI ŠOK: Razbio Alkaraza, pa izgubio finale od spektakularnog autsajdera!

Novosti online

18. 02. 2024. u 21:54

Karlos Alkaraz nije opravdao ulogu favorita na ATP turniru u Buenos Ajresu, ali momak koji ga je pobedio u polufinalu - nije osvojio titulu.

НОВИ ТЕНИСКИ ШОК: Разбио Алкараза, па изгубио финале од спектакуларног аутсајдера!

FOTO: Tanjug/AP

Nakon što je najveću tenisku senzaciju u sedmici na izmaku priredio 21. igrač sveta, Čileanac Nikolas Hari je odmah potom - poražen u finalu.

Kao autsajder je nokautirao Alkaraza, a onda je izgubio od autsajdera:

Domaći takmičar, Fakundo Dijaz Akosta, tek 87. na ATP listi, u svom prvom velikom finalu savladao je Harija sa 2:0, po setovima 6:3, 6:4.

Fakundo Dijaz Akosta tokom finala ATP turnira u Buenos Ajresu protiv Nikolasa Harija / FOTO: Tanjug/AP

Čileanac je bio favorit i zbog svoje pozicije, ali i činjenice da je u Buenos Ajresu savladao dva grend slem šampiona - uz Alkaraza, kući je poslao i Stana Vavrinku, a i Ečeverija u četvrtfinalu.

Međutim, 23-godišnji Argentinac koji je od Harija izgubio sva tri dosadašnja duela, pokazao je da nije tek tako ostvario rezultate koje je ostvario u poslede vreme:

Nakon što je na Australijan openu tek posle pet setova borbe izgubio od Tejlora Frica, prošle sedmice se dobro pokazao u Kordobi (dve pobee, pa poraz od 30. na svetu, Sebastijana Baeza), a u Buenos Ajresu nije izgubio nijedan jedini set.

Čak ni u finalu, u kome je dominirao maltene od prvog do poslednjeg, 104. minuta borbe. Zapravo, Hari je dao sve od sebe u tom, poslednjem gemu, spasao je pet meč lopti, stvorio i brejk šansu - ali je onda poklekao pred novim teniserom koji se upisao na listu osvajača ATP trofeja.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić