KAKVA SENZACIJA: Zvereva u polufinalu eliminisao 40. igrač planete

Jelena Simanović

24. 02. 2024. u 12:51

Australijski teniser Džordan Tompson, koji je 40. igrač sveta, napravio je pravu malu senzaciju u Meksiku savladavši u polufinalu prvog nosioca, šesti reket planete, Aleksandra Zvereva.

КАКВА СЕНЗАЦИЈА: Зверева у полуфиналу елиминисао 40. играч планете

Foto: Profimedia

U finalu ATP turnira u Los Kabosu sastaće se u nedelju Kasper Rud i Džordan Tompson.

Tri sata i 42 minuta igre i tri seta bila su potrebna Australijancu da dođe do pobede. Na kraju je slavio rezultatom 7:5, 4:6, 7:6.

Pet brejkova i 15 brejk lopti imali su navijači prilike da vide u prvom setu. Počelo je brejkom za Zvereva u prvom gemu, ali je na kraju završeno brekom Tompsona – trećim u setu i onim koji mu je doneo osvajanje prvog dela meča.

Drugi set je bio suprotnost prvom. Samo dve brejk lopte, obe za Zvereva, u petom gemu i jedna od njih iskorišćena. Dovoljno da Zverev uvede duel u treći set.

U odlučujućem setu, u 11. gemova niti jedna brejk lopta. Zverev je servirao za taj brejk i na tom putu spasio čak pet meč lopti. Pa onda još jednu u taj brejku u kome je Tompson bio veoma dominatan. Sedma je bila ključna za Australijanca.

U finalu će Tompsonu rival biti četvrti favorit turnira koji je u svom polufinalu u dva seta pobedio drugog nosioca Stefanosa Cicipasa.

Rud je slavio u dva seta, 6:4, 7:6 posle 111 minuta igre.

Jednim brejkom je Rud rešio prvi set u svoju korist, a u finišu drugog se razvila prava borba.

U desetom, pa i u 12. gemu je Cicipas imao ukupno pet brejk/set lopti, ali nije uspeo da realizuje nijednu. Set, pa i meč, je na kraju rešen u taj brejku u kome je Rud iskoristio prvu meč loptu.

Bonus video POSLE 7 GODINA PENZIJE Ana Ivanović se vratila tenisu - Nadalova sestra poslala poziv

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!