ĐOKOVIĆ JE NEVEROVATAN! Dok Nole pomaže mladima, Nadal i Alkaraz besramno zgrću pare, a navijači zbog toga besne (FOTO)

Александар Илић
Aleksandar Ilić

25. 02. 2024. u 10:20

DOK se mladi teniseri u trkuju u pohvalama na račun Novaka Đokovića, koji nesebično pomaže buduće talente, neki za to uzimaju baš velike pare.

ЂОКОВИЋ ЈЕ НЕВЕРОВАТАН! Док Ноле помаже младима, Надал и Алкараз бесрамно згрћу паре, а навијачи због тога бесне (ФОТО)

FOTO: Tanjug/AP

Naime, podsetimo se reči mladog češkog tenisera Jakuba Menšika koji je pre nekoliko dana izjavio da se zbog Novaka bavi tenisom.

- Novak je moja teniska inspiracija. Zbog njega sam počeo da igram tenis. On je moj idol. Da nije njega ne bih bio ovde gde sam danas, rekao je osamnaestogodišnji teniser.

Njegov trener potom je otkrio da je Novak Đoković pozvao Menšika da mu se priključi na privatnim časovima u Crnoj Gori.

To nije izolovani slučaj, Đoković je bio od velike pomoći i mladom teniseru iz Novog Pazara, Hamadu Međedoviću, koji je osvojio masters budućih zvezda, a o Noletu je imao samo reči hvale.

Novak ga je obučavao u svojoj akademiji, a od njegove porodice tražio samo jedno:

- Kada sam pričao sa Novakom on mi je rekao:

- Edo, ne radim ovo zbog para! Imam gde zarađujem novac. Jednostavno, moja uloga i moj zadatak je da pomognem. Kakav bih ja kao čovek bio ako ne bih deci koja to zaslužuju, koja vole tenis, još i postižu rezultate, pomogao,  otkrio je Hamadov otac, Eldin Međedović, u razgovoru za sportal početkom decembra meseca.

Ipak, da nisu svi kao Srbin pokazuje primer Španaca Karlosa Alkaraza i Rafaela Nadala. Oni su u sponzorstvu Netfliksa zakazali teniski meč koji će biti prenošen na pomenutoj platformi, a za ulaznicu će gledaoci morati papreno da plate.

Meču će prisustvovati 12.000 gledalaca u Mišelob areni u Las Vegasu.

Najjefitnije cene karata kreću se između 250 i 500 dolara, dok one u prvom redu idu i do 3.000 dolara.

Da stvar bude gora, dok Đoković svoje znanje i uticaj koristi da stvara mlade tenisere, buduće zvezde, o čemu svedoče Međedović i Menšik, Nadal i Alkaraz papreno zarađuju od toga...

Privatni čas sa Karlosom Alkarazom ili Rafaelom Nadalom koštaće vas neverovatnih 150.000 dolara, a ukoliko se radi o grupnom času, "samo" 50.000 dolara.

Primera radi, Frances Tiafo naplaćuje časove 25.000 dolara, Sam Izner i Sem Kveri, 2.000 dolara, dok Patrik Muratoglu svoje znanje unovčuje sa 7.500 novčanica po treningu.

Kada se ova vest pročula, navijači su izrazili svoje negodovanje na društvenim mrežama, a srpskoj javnosti još jedan je pokazatelj da niko nije kao Novak Đoković koji dobrobit i budućnost tenisa stavlja ispred ličnog profita.

BONUS VIDEO: DOČEK ZA PAMĆENjE: Zajedničko  uživanje košarkaša Srbije i navijača

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)