BOGATI ŠEICI ODREŠILI KESU: Tenisere čekaju sume novca od kojih im "neće biti dobro"

Novosti online

01. 04. 2024. u 11:11

TENISKA ATP organizacija je objavila da je postignut "višegodišnji strateški" ugovor o partnerstvu sa vladarom Saudijske Arabije koja namerava da se dodatno uključi u profesionalni tenis.

БОГАТИ ШЕИЦИ ОДРЕШИЛИ КЕСУ: Тенисере чекају суме новца од којих им неће бити добро

Foto: Profimedia

ATP lista i nagrada za igrača koji godinu završi kao broj jedan nosiće ime po Saudijskom javnom investicionom fondu (PFA).

Takođe, Arabija će organizovati "Slem šest kraljeva" na kome će učestvovati Novak Đoković, Rafael Nadal, Karlos Alkaraz, Danil Medvedev, Janik Siner i Holger Rune. Nagradni fond je neverovatan - pobednik će dobiti para koliko se daje za osvajanje sva četiri grend slema. U brojkama, pobednik turnira "Slem šest kraljeva" dobiće 5,62 miliona dolara. Primera radi, Janik Siner je za osvajanje Australijan opena inkasirao 1,95 miliona.

Nije otkrivena vrednost investicije PFA u muški tenis.

- Naše strateško partnerstvo sa PFA prestavlja veliku stvar za tenis. To pokazuje zajedničku posvećenost razvoju sporta u budućnosti - rekao je izvršni direktor ATP Masimo Kalveli.

Saudijci će biti pokrovitelji turnira u Indijan Velsu, Majamiju, Madridu, Pekingu, kao i na završnom turniru. Takođe, svi turniri "Next gen Masters" biće igrani u Džedi do 2027. godine.

Saudijci su prethodnog meseca odabrali Rafaela Nadala za ambasadora. Takođe, organizovali su i egzibicioni duel Novaka Đokovića i Karlosa Alkarasa, kao i Arine Sabalenke i Ons Žaber.

Bonus video POSLE 7 GODINA PENZIJE Ana Ivanović se vratila tenisu - Nadalova sestra poslala poziv

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKO IZNENAĐENJE! Novak Đoković doneo odluku pred Rolan Garos koju niko nije očekivao