"SKLONITE NJIH, TO BI REŠILO PROBLEME!" Andrej Rubljov diskvalifikovan u Dubaiju, evo šta kaže njegov rival

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

02. 03. 2024. u 20:55

MEČ Anreja Rubljova i Aleksandra Bublika na turniru u Dubaiju obeležila je diskvalifikacija ruskog tenisera. Sve se dogodilo u finišu trećeg seta, a celu situaciju prokomentarisao je Kazahstanac koji se na taj način domogao finala.

СКЛОНИТЕ ЊИХ, ТО БИ РЕШИЛО ПРОБЛЕМЕ! Андреј Рубљов дисквалификован у Дубаију, ево шта каже његов ривал

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, peti igrač planete je bio veoma ljut zbog jedne odluke linijskog sudije. On je počeo da viče nešto prvo na ruskom, pa na engleskom. Potom se uneo u lice sudiji. Nakon toga je doneta odluka da se Moskovljanin izbaci sa turnira.

Sve to je izazvalo dosta bure u "belom sportu". Oglašavali su se povodom toga Alehandro Davidovič Fokikna, zatim Darija Kasatnika, a sada i rival ruskog tenisera sa pomenutog duela Aleksandar Bublik.

- Više bih voleo da sam izgubio, nego što sam dobio meč na ovakav način. Mogli smo da odigramo jedan od najboljih naših mečeva pred punim tribinama u Dubaiju. Šteta je što se ovako završilo - rekao je Bublik.

On smatra da bi linijske sudije trebalo skloniti i da robot donosi odluke, što i jeste slučaj na većini turnira.

- Svake nedelje dobijamo dokaze zbog čega nemate probleme na turnirima gde imate tehnologiju umesto linijskih sudija. Igrači nisu ludi, to je naša strast, igramo za ovo, živimo za ovo, maštamo da igramo ovakve mečeve. Onda se tu pojavi neki sudija koji radi tri godine kao linijski sudija i nešto odlučuje. Da li je Andrej pogrešio? Možda. Da li je sudija pogrešio? Možda.

Desilo si Novaku Đokoviću da bude diskvalifikovan. Srbin je 2020. na Ju-Es open lopticom pogodio linijskog sudiju.

- Ako sklonimo sudiju, onda ne možemo da sklonimo Andreja, o tome se radi. Ne možete da sklanjate igrače, oni će biti tu. Tenis postoji zbog njih, zato što igramo ovaj sport, ne obratno. Ako sklonimo sudije, to bi rešilo mnogo problema - zaključio je Bublik.

Vredi pomenuti da će se Kazahstanac za titulu na turniru iz serije 500 boriti sa Francuzem Igom Amberom.

BONUS VIDEO: Nesportsko ponašanje britanskih navijača nakon pobede Novaka Đokovića

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?