HAOS U INDIJAN VELSU! Ovo je već veliki skandal, kako će Novak Đoković i ostali uopšte da igraju?!

Novosti online

06. 03. 2024. u 20:00

Najbolji teniser sveta Novak Đoković s nestrpljenjem iščekuje da krene u pohod na masters titulu u Indijan Velsu, ali taj turnir se susreo sa priličnim problemom.

ХАОС У ИНДИЈАН ВЕЛСУ! Ово је већ велики скандал, како ће Новак Ђоковић и остали уопште да играју?!

Foto: EPA-EFE/JOHN G MABANGLO

Naime, 

loptice kojima se igra tamo su, najblaže rečeno, katastrofalne.

Ali, ne leži samo u njima problem.

Javnu diskusiju na tu temu pokrenuo je legendarni američki teniser Endi Rodik, posle čega se "klupko odmotalo" i otkrilo kako je ATP (Asocijacija teniskih profesionalaca) dovela da toga da su teniseri očajni.

- U poslednjih sat vremena dobio sam dve poruke od dva najbolja trenera na svetu o tome kako su loše lopte u Indijan Velsu. Očigledno, ovo (na fotografiji) bilo je posle samo nekoliko minuta zagrevanja. Kako ovaj problem dosad nije rešen? - pitao se Endi Rodik.


Njegov kolega Džon Milman je ovako prokomentarisao aktuelnu situaciju:

- Postoji ciljani napor već neko vreme da se uspori igra... "Brzine" terena su prespore. Previše peska je stavljeno u mešavinu kojom su rađeni tereni, što ih čini tako "šljunkovitim". Nijedna loptica ne može da izdrži drugo na ovim sporim, hrapavim terenima koji kao da su šmirgla - odgovorio je Milman.

U priču se uključio još jedan teniser, Tenis Sandgren, poručivši:

- Sve loptice, svuda, sada su baš ovakve. Postanu takve posle samo jedne razmene udaraca.

Da li će se situacija popraviti dok Nole ne izađe na teren? Teško. Zapravo, nikako. Igrališta se svakako neće menjati, "šmirgla" je takva kakva jeste, a i loptice za turnir su već odabrane. Ostaje samo nada da se akteri neće mnogo mučiti, već da će, i pored ovakvih uslova, pružiti partije za pamćenje.

Indijan Vels - žreb; S kim igra Novak Đoković?

Kao što su vam "Novosti" javile čim je žreb održan, rival Novaka Đokovića u drugom kolu biće bolji iz meča koji će igrati Aleksandar Vukić i Šintaro Močizuki, koji je prebrodio kvalifikacije.

Potom bi na trećem stepeniku Nole mogao da ukrsti koplja sa Tomasom Martinom Ečeverijem ili Džidženom Džangom. Već od četvrte runde kreću ozbiljnije prepreke.

Potencijalni protivnici Đokoviću mogu da budu Igo Imber i Tomi Pol.

U četvrtfinalu bi srpski as mogao da igra protiv Huberta Hurkača ili Kaspera Ruda, u polufinalu bi potencijalni rivali bili Danil Medvedev, odnosno Holger Rune. Ili Rafael Nadal, ako ih sve iznenadi.

Finale bi verovatno bilo pravi spektakl, pošto bi protivnici Novaku mogli da budu Karlos Alkaraz ili Janik Siner.

Podsetimo, turnir u Indijan Velsu na programu je od 6. do 17. marta, a titulu brani Karlos Alkaraz.

Novak Đoković će na ovom nadmetanju prvi put nastupiti od Australijan opena i poraza u polufinalu od kasnijeg šampiona Janika Sinera.

Ako vas Novak Đoković zanima, sve najnovije i najvažnije vesti o njemu, ali i one najzanimljivije, pratite i dalje na sportskim stranicama portala "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu