KO JE NAREDNI RIVAL NOVAKA ĐOKOVIĆA? Nesuđeni fudbaler, i fudbalski menadžer, ovako je postao teniser

Александар Илић
Aleksandar Ilić

08. 03. 2024. u 16:59 >> 17:00

NAJBOLjI teniser planete Novak Đoković dobio je prvog rivala na turniru u Indijan Velsu. Reč je o 69. igraču planete, Aleksandru Vukiću, koji igra pod zastavom Australije.

КО ЈЕ НАРЕДНИ РИВАЛ НОВАКА ЂОКОВИЋА? Несуђени фудбалер, и фудбалски менаџер, овако је постао тенисер

FOTO: EPA

Vukić se u drugo kolo plasirao nakon pobede nad Japancem Šintarom Močizukijem (7:6, 7:6) i tako zakazao susret sa Novakom Đokovićem.

Aleksandar Vukić vuče korene iz Bosne i Hercegovine, odakle dolaze njegovi roditelji. Nastanili su se u Sidneju, gde je Vukić prvo odlučio da se bavi fudbalom, a tek u 13. godini uhvatio je reket u ruke.

Pohađao je univerzitet Ilinois, a potom je postao profesionalac. U slobodno vreme voli da igra video igrice, a omiljeni fudbalski klub mu je Arsenal. Pritom, voli i košarku, a kako je svojevremeno rekao da nije teniser bio bi fudbalski menadžer i to u Premijer ligi.

Zanimljivo je da mu je omiljeni film Vuk sa Vol strita, omiljeni klubac Leonardo di Kaprio, a veliki porok su mu slatkiši.

U jednom od intervjua istakao je da prati tenis na Balkanu.

- Uvek podržavam srpske tenisere i uvek sam prijateljski nastrojen prema njima da ih upoznam više. Ima toliko igrača sada iz tog regiona, neverovatno je videti to da tako male zemlje proizvedu toliko igrača. Čak i ja kao i Raonić isto koji isto igraju. Moj otac uvek kaže: Raonićev ujak i ja smo učinili zajedno. To uvek kaže (smeh) i svi znaju jedni druge. Samo kad čuješ nečije ime odmah znaš odakle je poreklom u Crnoj Gori - rekao je Vukić u intervjuu za Telegraf prošle godine.

Novaka Đokovića nije upoznao, a to mu je veliki san.

- Nemam san, već samo da uživam u onome što radim. Mora da bude putovanje, vidite te momente i oni su tako dobri. Zato i mora da bude putovanje. Možda mi je najbolji trenutak u karijeri pobeda na Australijan openu, ali je veoma posebno za mene jer imam devojku ovde, porodicu, mog trenera iz Ilinoisa. Mnogo je ljudi sa mnom i posebno je deliti sve to sa njima - kazao je za Telegraf.

BONUS VIDEO: Pečat najboljeg - Koje rekorde sada juri Novak Đoković?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)