CRNA STRANA TENISKE ISTORIJE: Novak Đoković je doživeo ono što nijedan "broj 1" ne želi da dočeka

Novosti online

12. 03. 2024. u 07:13

Indijan Vels je bio turnir na koji je Novak Đoković došao sa velikim ambicijama posle prekida šampionskog niza na Australijan openu. Ali, kao i u Melburnu, i u SAD ga je zaustaavio Italijan, i to anonimni - ušavši tako u istoriju "belog sporta", a Novaka poslavši na njenu "crnu stranicu".

ЦРНА СТРАНА ТЕНИСКЕ ИСТОРИЈЕ: Новак Ђоковић је доживео оно што ниједан број 1 не жели да дочека

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, nakon što je Novak Đoković pobedio Aleksandra Vukića, njegov naredni rival bio je Italijan Luka Nardi. I, baš on, 123. teniser sveta, pobedio je najboljeg na svetu.

Ispostavilo se da je to četvrti najniže plasirani igrač koji je uspeo da savlada najboljeg na planeti.

Na trećem mestu je Vasek Pospišil koji je 2017, takođe u Indijan Velsu, pobedio tada najboljeg na planeti, Endija Marija, a Kanađanin je u taj meč ušao kao 129. na ATP listi.

Drugi na listi autsajder-rekordera koji su nokautirali najbolje rangiranog je Tanasi Kokinakis. On je 2018. u Majamiju savladao Rodžera Federera iako je bio tek 175. na ATP listi.

I, konačno, najveća senzacija se desila 2003, opet u Majamiju, kada je Fransisko Klavet, 178. teniser sveta, pobedio najbolje rangiranog, Lejtona Hjuita.

Iza "četvrtoplasiranog" Đokovića, na ovoj listi su sada Tomas Muster koji je 1996. u Majamiju izgubio od tada 114. Nikolasa Pereire i, još jednom, Rodžer Federer, koji je 2005. u Monte Karlu poražen od 101. sa svetske liste, Rišara Gaskea.

Ono što može da obraduje Noletove navijače je činjenica da se većina senzacionalnih poraza ovog tipa - dešavala u uvodnim delovima sezone (pet od šest najvećih senzacija bili su u Indijan Velsu ili Majamiju), tako da je pred Đokovićem sasvim dovoljno vremena da i u 2024. pokaže koliki je majstor.

Ako vas Novak Đoković zanima, sve najnovije i najvažnije vesti o njemu, ali i one najzanimljivije, pratite i dalje na sportskim stranicama portala "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024