OSVETA: Karlos Alkaraz u četvrtfinalu Indijan Velsa

Novosti online

13. 03. 2024. u 06:59

Karlos Alkaraz ne samo da se plasirao u četvrtfinale ATP turnira u Indijan Velsu, već se smanjuje i broj onih koji protiv njega imaju više pobeda nego poraza.

ОСВЕТА: Карлос Алкараз у четвртфиналу Индијан Велса

FOTO: Tanjug/AP

Španski teniser plasirao se među osmoricu najboljih savladavši Mađara Fabijana Marošana - rezultat je bio 6:3, 6:3 posle sat i 16 minuta borbe.


Drugi teniser sveta, a najbolje rangirani učesnik ovog mastersa nakon što je Novak Đoković senzacionalno ispao, poslao je kući 58. sa ATP liste - od kog je dosad gubio u međusobnim duelima.

Njih dvojica su do minule noći igrali samo jednom, a Marošan je bio pobednik tog duela odigranog u trećem kolu rimskog mastersa.


Tako su sada samo ostala šestorica tenisera koji protiv Alkaraza imaju više pobeda nego poraza (Novak Đoković je, sa 3:2, jedan od njih), a taj broj neće splasnuti posle četvrtfinala, šta god da u njemu uradi "Karlitos", kako ga zovu u domovini.


U narednoj rundi, naime, Španac igra protiv Aleksandera Zvereva koji je posle preokreta (5:7, 6:2, 6:3) eliminisao Aleksa de Minora, a koji protiv Alkaraza vodi sa 5:3 u pobedama. Podsetimo, španski teniser je branilac titule - prošle godine je u finalu pobedio Danila Medvedeva sa 6:3, 6:2.

Ako vas Novak Đoković, Karlos Alkaraz i sve o tenisu zanima, sve najnovije i najvažnije vesti o "belom sportu", ali i one najzanimljivije, pratite i dalje na sportskim stranicama portala "Novosti".

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024