SADA JE SVE JASNO! Evo zašto je Novak Đoković doživeo da ga se sad mnogi odriču!

Novosti online

13. 03. 2024. u 20:00

Indijan Vels je bio masters na koji je Novak Đoković došao voljan da se vrati na staze pobeda (nakon poraza u polufinalu Australijan opena), ali ne samo da ta želja nije dugo živela, već je Nole izgubio od autsajdera. I, otvorilo je to polemiku o razlozima poraza, a i mogućnostima ovog nesvakidašnjeg teniskog veterana.

САДА ЈЕ СВЕ ЈАСНО! Ево зашто је Новак Ђоковић доживео да га се сад многи одричу!

Tanjug/AP

Podsetimo, nakon što je Novak Đoković pobedio Aleksandra Vukića, njegov naredni rival bio je Italijan Luka Nardi. I, baš on, 123. teniser sveta, pobedio je najboljeg na svetu.

Senzacionalni epilog poput ovog ne dešava se često, ali naravno da je i Nole gubio od onih koji su van teniske elite.

Javili su se ovog puta odmah oni koji su jedva dočekali Novakov neuspeh, počeli da ga "teraju" u penziju, tvrdeći da je "previše star da se nosi sa ovim mlađim rivalima" i... Iako je tu bilo više nepoštovanja nego što priliči jednoj pristojnoj komunikaciji, jedna stvar je prilično indikativna.

Poslednjih osam tenisera koji su Novaka Đokovića pobedili u odlučujućem setu, a odlučujući set je, godinama već, bio baš Noletov zaštitni znak, su:

Nardi

Siner
Siner
Alkaraz
Rune
Museti
Rune
Alkaraz

Šta im je zajedničko?

Svi su rođeni 2001, 2002. ili 2003. godine!

Teniska deca novog milenijuma su, dakle, počela da Novaka pobeđuju u odlučujućim setovima, bilo trećem kada se radi o "običnim" turnirima, bilo petom, kada se radi o grend slemovima (Alkaraz u Vimbldonu 2023, Siner na Australijan openu ove godine).

Ali, 36-godišnji Nole je i ranije bio otpisivan.

Toliko puta.

Najpre zbog zdravstvenih tegoba i odustajanja u uvodnom delu karijere.

Pa kada se prvi put ozbiljnije povredio.

Pa potom kada je morao da ide i na operaciju.

Zatim kada se pojavio Alkaraz.

Svaki put bi se Nole vraćao, na zaprepašćenje onih koji ga ne vole, još spektakularnije nego što su i Novakovi navijači mogli da zamisle.

Da li će tako biti i u 2024?

Hajde da saznamo zajedno. Ako vas Novak Đoković zanima, sve najnovije i najvažnije vesti o njemu, ali i one najzanimljivije, pratite i dalje na sportskim stranicama portala "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 16:44

Komentari (1)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu