OVAKAV UGOVOR NEMA NI NOVAK ĐOKOVIĆ! Evo ko uskoro postaje najplaćeniji teniser na svetu

Novosti online

13. 03. 2024. u 21:00

Novak Đoković već može da zaboravi na titulu u Indijan Velsu, jer je senzacionalno poražen na svojoj drugoj prepreci, to mu za sada ne smeta da zadrži prvo mesto na ATP listi, ali će zato na listi najplaćenijih tenisera, kada se radi o ugovorima o sportskoj opremi, izgleda uskoro - da padne.

ОВАКАВ УГОВОР НЕМА НИ НОВАК ЂОКОВИЋ! Ево ко ускоро постаје најплаћенији тенисер на свету

Tanjug/AP

Podsetimo, nakon što je Novak Đoković pobedio Aleksandra Vukića, njegov naredni rival bio je Italijan Luka Nardi. I, baš on, 123. teniser sveta, pobedio je najboljeg na svetu.

Nole je tako ispao iz trke za tron u "pustinji", a u trci najplaćenijih "smeši" mu se pad na treće mesto.

Naime, ako se obistine predviđanja, Karlos Alkaraz će uskoro postati najplaćeniji teniser sveta. Evo i kako.

Prema informacijama iz tima španske zvezde, koje su se proširile teniskim kuloarima, "Alkaraz bi tokom ove godine trebalo da dogovori prduženje ugovora s gigantom u izradi sportske opreme i to verovatno na razdoblje od 10 godina, a sa mnogo boljim uslovima nego što ih ima sada", pišu Sportske novosti.

Karlos Alkaraz / FOTO: Tanjug/AP

Sadašnji ugovor je potpisan 2019. godine, dok Alkaraz još nije bio ni među 500 najboljih tenisera svita i dok su samo teniski magovi znali o kakvom se talentovanom klincu radi. Ni on, ni njegov menadžer Albert Molina, nisu mogli ni da slute da će za pet godina otvoriti pregovore o multimilionskom produženju, no španski portal "Punto de brejk"  ("Brejk poen") saznaje da je već pripremljen nacrt novog ugovora u kompaniji koja se bavi  sportskom opremom, ak oja već sponzoriša "Karlitosa" i žele da se osiguraju da im neki drugi proizvođač sportske opreme ne preotme novu zvezdu "belog sporta".

Osvajač Ju-es opena 2022. i Vimbldona 2023. pritom ima jaku pregovaračku poziciju jer zna ge je postavljena lestvica.

Njegov je rival (i prijatelj) Janik Sinner, naime, 2022. potpisao je sponzorski ugovor na 10 godina za iznos od 15 milijuna evra po sezoni, odnosno 150 milijuna evra ukupno. Više je to nego što zarađuju Novak Đoković i Rafael Nadal (obojica dobijaju po 10 miliona evra godišnje), što Sinera u ovom trenutku čini najplaćenijim teniserom na planeti kad je reč o sponzorskim zaradama.

"Treba reći da se Italijan u tom trenutku tek približavao Top 10 društvu, imao je svega dva četvrtfinala grend slema, a budući da je Alkaraz sa svojih 20 godina trenutno svetski broj dva, te da već ima dva grend slem trofeja u riznici, jasno je da može licitirati s još većim iznosima", piše pomenuti list.

Janik Siner / FOTO: Tanjug/AP

Prema informacijama "Punto de brejka", u Karlitosovom timu bi "bili zadovoljni s 20 miliona evra po sezoni". Alkaraz je, poređenja radi, od nagradnih fondova u celoj dosadašnjojk karijeri osvojio nešto manje od 25 miiona evra.

Trka "Karlitosa" i Sinera bi, po nekima, mogla da obeleži 2024. i na sportskom planu, ako Španac izađe iz krize (učinak od početka godine mu je skromnih 6-3). Naravno, o tom delu trke - pitaće se i Nole.

A ako vas Novak Đoković zanima, sve najnovije i najvažnije vesti o njemu, ali i one najzanimljivije, pratite i dalje na sportskim stranicama portala "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)