ALKRAZ SKUPLJA TROFEJE, A NOLE SE BRČKA: Naš as bezbrižan na plaži u Majamiju, dok Španac hvata zalet i formu

S. R.

19. 03. 2024. u 17:07

DOK se Novak Đoković bezbrižno brčka na istočnoj obali SAD, za to vreme Karlos Alkaraz je na drugom kraju Amerike prekinuo crni niz i konačno osvojio trofej na mastersu u Indijan Velsu. Mladi Španac je savladao Danila Medvedeva 2:0 (7:6, 6:1), čime je stigao do pehara posle čak deset nadmetanja na kojima je "postio" još od Vimbldona prošle sezone.

АЛКРАЗ СКУПЉА ТРОФЕЈЕ, А НОЛЕ СЕ БРЧКА: Наш ас безбрижан на плажи у Мајамију, док Шпанац хвата залет и форму

Foto: Profimedia

Drugi reket planete nagovestio je povratak u formu koja ga je krasila lane i podsetio na meteorski proboj u belom sportu. Stvari pre dolaska u Kaliforniju nisu izgledalo blistavo, a mučio sa i sa povredom zgloba.

- Pobeda na turniru mi mnogo znači. Sedam dana pre dolazak imao sam sumnje u svoj nastup na ovom takmičenju. Prvi trening sam odradio samo pola sata, bez mnogo kretanja na terenu. Već posle prvog meča osećao sam se sve bolje. Drago mi je to što je kruna ponovo u mojoj ruci - rekao je Alkaraz, koji sada ima 12 uzastopnih trijumfa u Indijan Velsu.

Najbolji teniser svih vremena za to vreme "slaže" nedelje i uvećava rekordan broj sedmica na čelu ATP liste, a juče je započeo 417. kao "broj jedan". Uz to, uvećao je i prednost u odnosu na prvog pratioca Karlosa na 920 poena. Zato euforični mediji u Španiji sada najavljuju Alkarazov napad na Đokovićevu prvu poziciju. Budući da je Španac pre 12 meseci ispao u polufinalu mastersa u Majamiju, ukoliko slavi i na G+Floridi, dodatno će se približiti srpskom asu.

Uprkos tome, Nole opušteno uživa van terena. Iako je otkazao nastup na Floridi, došao je u grad da uživa u prelepim plažama. Zasad stoji plan da će prvo naredno takmičenje našeg asa biti u Monte Karlu (7-14. april), a kada će zvanično zavrnuti rukave i ući u spartanski režim treninga zna samo on... 

Đoković na "koti 417"

TOP 10: Novak Đoković 9.725, Karlos Alkaraz (Španija) 8.805, Janik Siner (Italija) 8.310, Danil Medvedev (Rusija) 7.765, Aleksandar Zverev (Nemačka) 5.060, Andrej Rubljov (Rusija) 4.970, Holger Rune (Danska) 3.875, Kasper Rud (Norveška) 3.560, Hubert Hurkač (Poljska) 3.370, Aleks de Minor (Australija) 3.300 bodova.

Plasman ostalih srpskih tenisera: 35. Laslo Đere (1.180), 46. Miomir Kecmanović (1.030), 52. Dušan Lajović (957), 135. Hamad Međedović (482).

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!