''NAŽALOST, TAKO JE'' Rafael Nadal neće nastupiti ni na Rolan Garosu?!

Filip Milošević

21. 03. 2024. u 10:14

Rolan Garos je na programu od 20. maja, a Rafael Nadal je ubedljivo najtrofejniji teniser na ovom turniru. Ipak, ove godine postoje velike šanse da neće ni pokušati da stigne do jubilarne 15. titule u Parizu.

НАЖАЛОСТ, ТАКО ЈЕ Рафаел Надал неће наступити ни на Ролан Гаросу?!

FOTO: Tanjug/AP

Rafa se posle povrede vratio na početku ove godine, ali nije odigrao meč od turnira u Brizbejnu. 

- Prvi cilj je da pokušam da se takmičim i idem iz dana u dan. Daću sve od sebe da pokušam da počnem sezonu na šljaci, što je moj cilj, radim na tome i trudim se, ali od sada šta može da se desi... Ne usuđujem se više da kažem bilo šta jer je u poslednje vreme teško da ja dam prognoze. Nažalost, tako je - iskren je Rafa.

- Nije bitno da li sam optimista ili ne, ja sam realan. Prošlo je godinu i po ili dve otkako je nemoguće da se takmičim, zbog čega je prvi cilj da pokušam da se takmičim i idem iz dana u dan.

Nedavno je odustao od igranja u Indijan Velsu.

- Ni u jednom trenutku nisam prestao da treniram. Trudim se u svakom trenutku. Dobro se osećam, jednostavno nisam uspeo da ispoštujem raspored koji bih želeo u ovom trenutku. Nadam se da stvari mogu da se promene, ali ja ne mogu ništa reći jer i ne znam - nastavio je Nadal.

Nije želeo da rizikuje sa turnirom u Kaliforniji. 

- Realnost je da se nisam osećao spremnim da počnem da igram turnir ovog nivoa, sa malo iskustva koje sam imao, nisam trenirao na nivou koji mi je bio potreban. Nisam želeo da započnem turnir iz moje početne tačke, bez ikakve garancije da ću moći da napredujem barem do nivoa koji moram da zahtevam od sebe.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!