SPECIJALAN KAO IGRAČ I OSOBA: Pilić u suzama pričao o najboljem teniseru sveta

Novosti online

28. 03. 2024. u 16:02

NOVAK Đoković nikada nije krio koliko ceni Nikolu Pilića. U više navrata nazivao ga je svojim "teniskim ocem" zbog svega što je legendarni hrvatski stručnjak uradio za Novaka tokom boravka u njegovoj akademiji u juniorskom dobu. Sa druge strane, Pilić je, takođe, više puta o Đokoviću govorio sa posebnom emocijom, a izuzetak nije bila ni jučerašnja promocija filma o Nikoli Piliću, koji je sinoć premijerno prikazan u Domu omladine u sklopu Martovskog festivala.

СПЕЦИЈАЛАН КАО ИГРАЧ И ОСОБА: Пилић у сузама причао о најбољем тенисеру света

FOTO: Tviter printskrin

- Njega smo prihvatili... Novaka smo primili kao, znajući šta se dešava ovde u Srbiji - poručio je Pilić pre nego što su suze krenule da mu se slivaju niz lice. - Izvinite što su emocije izvirile iz mene. Novak kao čovek i kao igrač je specijalna persona. Bio sam uveren da će biti internacionalni igrač. Njegov kvalitet kao igrača i čoveka je izuzetan, to smo videli supruga i ja.

Iz korena promenili tenis

PRISETIO se Nikola Pilić i čuvenog bojkota Vimbldona od strane teniskog sveta koji je nastao jer njemu tada nije bilo dopušteno da nastupi na najvećem teniskom turniru od strane Jugoslovenskog teniskog saveza.

- Bojkot Vimbldona, iz korena smo promenili tenis, tretirali su nas igrače loše, od tada smo dobili poštovanje od tih ljudi. Počeli su da grade stadione, širili, mi smo bili plaćeni 50 funti, a Vimbldon je zarađivao 100 miliona funti. Ali to nije važno. Sada na Australijan openu imate 1,4 miliona gledalaca - objasnio je Pilić.

Za Novaka, Nikola kaže da je igrač koji treneru daje najviše zahvalnosti i sa pravom može se da nazove jednim od ljudi koji su imali krucijalan uticaj na to da Đoković postane danas ono što jeste - najbolji teniser svih vremena.

- Kao trener sam bio ponosan što sam dobio dijamant koji mogu da brusim, sa njim sam došao u Beograd pre 20 godina, sada on ima 37. Da sam u 75. godini ostavio nešto iza sebe. Dobio sam mogućnost da treniram najvećeg svih vremena, a Novak je dobio tek trećinu medijske izloženosti u odnosu na ono što je uspeo. Da pet puta budeš izabran kao najbolji sportista sveta, to je zaista neverovatno - dodao je Pilić koji je 2010. bio deo i šampionskog tima Srbije u Dejvis kupu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!